Кидаю в кип’яток на 1 хвилину: огірки хрумтять, розсіл не мутніє

У кожної господині є свої секрети заготовок, які допомагають зробити консервовані овочі найсмачнішими і ароматними.

Ділюся своїми секретами:

  • огірки беремо відразу з грядки, тоді вони щільні і смачні. Якщо таких немає, тоді миємо, заливаємо холодною водою на кілька годин. Тільки вода повинна бути джерельною і чистою;
  • банки ретельно миємо й стерилізуємо разом з кришками. Вони повинні висохнути;
  • кип’ятимо дві каструлі – з розсолом і просто з водою.

Приготування:

  1. Для розсолу в 1 л води кладемо 3 ст.л солі і 2 ст.л цукру.
  2. Огірки складаємо в банки, де вже лежить вся зелень і часник.
  3. У кожну банку вливаємо по 7 десертних ложок оцту (9%), заливаємо маринад і закручуємо кришки.
  4. Банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
  5. Огірочки будуть просто дивовижними і така консервація точно не здується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: