Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски

Наш улюблений і перевірений рецепт квашеної капусти – один з найпростіших рецептів закваски капусти на зиму. Капуста буде довго зберігатись хрусткою, вона не стає м’якою і не темніє з часом. У рецепті використовуємо тільки капусту і моркву, а потім робимо маринад.

Інгредієнти: ( рецепт розрахований на 2 кг капусти)

  • капуста, 2 кг
  • морква велика, 1 шт
  • вода, 1 л
  • цукор, 1 ст.л
  • сіль, 2 ст.л

Приготування:

  1.  Люблю таку капустку, тому готую її багато.  Робіть правильні розрахунки всіх компонентів для закваски капусти.
  2. Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.
  3. Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води: сіль 2 ложки і цукор 1 ложка (можна додати кілька перців горошком).
  4. Змішуємо капусту з морквою і укладаємо в ємність, ущільнюємо і заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо і ставимо зверху вантаж. Накриваємо.Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски
  5. Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.
  6. Виймаємо капусту і залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.
  7. Розкладаємо щільно по банкам, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками і ставимо в підвал.
  8. Така капуста стоїть до пізньої весни, відмінно підходить для тушкування і борщів.Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски

Вдалих вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: