Відмінна консервація на зиму. Салат з рисом і кабачками, неймовірно смачно!
від Denzhyttya
28 Липня, 2021
Такі ситні заготовки з круп і овочів – це допомога при необхідності швидко приготувати вечерю чи обід.
Інгредієнти:
- рис, 1 стакан;
- кабачки, 1.5 кг;
- цибуля, 4 шт;
- морква, 3 шт;
- солодкий перець, 3 шт;
- томатний сік, 500 мл або томатна паста, пюре з помідорів;
- вода, 500 мл;
- олія соняшникова, 180 мл;
- цукор і сіль по 2 ст.л;
- часник, 4 зубчики;
- оцет звичайний, 3 ст.л.
Приготування:
- Рис відварюємо до напівготовності в підсоленій воді, промиваємо.
- Цибулю ріжемо кубиком, обсмажити на олії до прозорості.
- Додаємо терту на великій тертці моркву, перемішуємо і смажимо 7 хвилин.
- Солодкий перець ріжемо соломкою, додаємо в сковорідку і смажимо 5 хвилин.
- Наливаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо.
- Замість томатного соку можна пюре помідорів перетерти через сито, щоб не залишалися насіння і шматочки шкірки. Можна додати магазинну томатну пасту за смаком.
- Вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кип’ятимо масу 5 хвилин.
- Кабачки ріжемо кубиком і додаємо в сковорідку, всипаємо часник і зелень, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
- Всипаємо рис, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.
- Наливаємо оцет і кип’ятимо ще 2 – 3 хвилини.
- Розкладаємо салат в стерилізовані банки, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки