Вранці зробила, а ввечері вже п’ю освіжаючий квас

Сьогодні я хочу запропонувати Вам експрес-рецепт квасу. На відміну від класичного квасу, цей готовий вже через 5-6 годин. Готуйте разом з нами!

Інгредієнти:

  • вода – 3 л.
  • дріжджі – 6 г
  • розчинна кава – 1 ст.л.
  • лимонна кислота – 10 г
  • цукор – 1-3 ст.л.
  • родзинки – 100 г

Приготування:

  1. Візьмемо 2 склянки теплої води. В одну висипаємо сухі швидкорозчинні дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. У другому висипаємо будь-яку розчинну каву і перемішуємо.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
  2. Далі візьмемо 3-хлітровую банку наповнену водою, але не до кінця, приблизно 2,5 літри.
  3. У банку висипаємо 1 ст.л. цукру (хто любить солодше додайте побільше цукру), далі додаємо лимонну кислоту і виливаємо розчинені в склянці дріжджі і каву.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
    Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
  4. Додаємо в банку родзинки. Я завжди беру світлі і темні родзинки, щоб надати квасу більш цікавий смак.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
  5. Все добре перемішуємо, накриваємо марлею під гумку, щоб квас “дихав”. І ставимо в тепле місце на 5-6 годин для дозрівання квасу і процесу бродіння.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
  6. Коли родзинки спливуть вгору – це означає, що наш квас дозрів. Родзинки виловлюємо ложкою або проціджуємо через марлю.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас
  7. Наш квас готовий! Тепер його потрібно охолодити прибравши в холодильник або додаємо 3-4 кубика льоду в склянку.Вранці зробила, а ввечері вже п'ю освіжаючий квас

У нас вийшов дуже смачний, насичений і в міру газований квас домашнього приготування. Він нітрохи не поступається класичному хлібному квасу, а готується швидше і простіше. Спробуйте приготувати і Ви!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: