Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр

Рецепт мені подобається через економність використання цукру. На виході виходить густе і ароматне варення, яке можна варити з будь-якої ягоди. Звичайно, якщо ви ласуни, то можна зробити солодшим.

Інгредієнти:

  • полуниця, 1кг;
  • цукор, 500 г;
  • кислота лимонна, третина ч.л;
  • желфікс 1 упаковка на 2 частини ягід.

Приготування:

  1. Полуницю можна замінити будь-якими ягодами і фруктами. Останні просто потрібно порізати на порційні шматочки, розміри беріть на свій смак.
  2. Ягоди промиваємо і просушуємо, щоб не залишалося води.
  3. Другу частину ягід перебиваємо занурювальним блендером, а решту порізати шматочками або залишити цілим.
  4. Змішуємо ягідну  масу з цукром і желфіксом.
  5. Доводимо масу до кипіння, постійно перемішуючи і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Не забуваємо прибирати піну.
  6. Розкладаємо варення в сухі, попередньо стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками і перевертаємо.Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр
  7. Залишаємо остигати і ставимо на зберігання в підвал або комору.
  8. Такий джем дуже підходить до млинців, з ним я роблю рулети, використовую в якості прошарку для тортів і додаю в різні десерти.Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: