Дуже смачне желе з червоної смородини: ідеальний рецепт заготовки на зиму

Червону смородину традиційно недооцінюють в плані смаку і можливостей приготування страв. Рідко хто варить желе з цієї ягоди, а адже це дуже просто і смачно. Зберігати таке варення можна спокійно при звичайній температурі, звичайно, простерилізувавши банки.

Інгредієнти:

  • смородина червона – 2 кг;
  • цукор – 2 кг.

Приготування:

  1. Знадобляться також велика каструля, сито і декілька 0,5 л баночок.
  2. Миємо ягоди під проточною холодною водою, кладемо на сито або друшляк, щоб стекла рідина.
  3. Ставимо на вогонь і проварюємо, кип’ятимо, постійно вимішуючи.
  4. Після утворення піни особливо важливо стежити і вимішувати , інакше піна може втекти. Проварюємо 8 хвилин.
  5. Проціджуємо через сито, потрібно брати дрібне. Прибираємо макуху, гілки, всі інші сторонні частинки.
  6. Додаємо цукор і ще проварюємо 7-10 хв.
  7. Розливаємо варення по банкам, які попередньо простерилізовані.
  8. Залишаємо остигати близько 6 годин, потім закатуємо. Кришки теж потрібно простерилізувати.
  9. Желе зберігається при звичайній температурі, якщо банку відкрили – в холоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: