Дуже смачне желе з червоної смородини: ідеальний рецепт заготовки на зиму
від Denzhyttya
29 Липня, 2021
Червону смородину традиційно недооцінюють в плані смаку і можливостей приготування страв. Рідко хто варить желе з цієї ягоди, а адже це дуже просто і смачно. Зберігати таке варення можна спокійно при звичайній температурі, звичайно, простерилізувавши банки.
Інгредієнти:
- смородина червона – 2 кг;
- цукор – 2 кг.
Приготування:
- Знадобляться також велика каструля, сито і декілька 0,5 л баночок.
- Миємо ягоди під проточною холодною водою, кладемо на сито або друшляк, щоб стекла рідина.
- Ставимо на вогонь і проварюємо, кип’ятимо, постійно вимішуючи.
- Після утворення піни особливо важливо стежити і вимішувати , інакше піна може втекти. Проварюємо 8 хвилин.
- Проціджуємо через сито, потрібно брати дрібне. Прибираємо макуху, гілки, всі інші сторонні частинки.
- Додаємо цукор і ще проварюємо 7-10 хв.
- Розливаємо варення по банкам, які попередньо простерилізовані.
- Залишаємо остигати близько 6 годин, потім закатуємо. Кришки теж потрібно простерилізувати.
- Желе зберігається при звичайній температурі, якщо банку відкрили – в холоді.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки