Знаменитий «Херсонський салат». Закриваємо на зиму, зберігаючи вітаміни
від Denzhyttya
29 Липня, 2021
Салат з помідорів і солодкого перцю, цибулі. Таке доповнення до основних страв вам точно сподобається, він просто ідеально поєднує в собі смаки свіжих овочів.
Інгредієнти:
- помідори, 2 кг
- болгарський перець, 1 кг
- часник, 4 зубчики
- цибуля, 800 г
- гострий перець за смаком
- перець духмяний, лавровий лист, насіння коріандру
- олія соняшникова
- оцет
- сіль за смаком
Приготування:
- Помідори, цибулю , солодкий перець і гострий, ріжемо шматочками.
- Заправляємо салат сіллю, перцем, олією і оцтом.
- Залишаємо на 1 годину, періодично перемішуючи.
- Розкладаємо в чисті банки, ущільнюємо і заливаємо маринадом. Накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник і заливаємо воду по плечики банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі протягом 30 хвилин.
- Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
- Зберігаємо заготовку в підвалі або в коморі.
Салат виходить з приємним ароматом свіжих овочів, буде ідеальним доповненням до м’ясних закусок і гарнірів.
Джерело:
mandarynka.com.ua