Бочкові огірки: холодний спосіб приготування без кип’ятку і оцту

Гарний спосіб маринувати огірки без оцту з використанням холодної води. Беріть за смаком зелень, яку ви завжди додаєте в консервацію.

Інгредієнти:

  • огірки – 16,5 кг
  • сіль, 1 кг
  • гострий перець, часник, за смаком
  • вода чиста, 10 л

Приготування:

  1. У чистій і холодній воді розчиняємо сіль. У банки розкладаємо зелень, часник і укладаємо огірки. Заливаємо маринадом.
  2. Порада: гірчицю краще не додавати, щоб вона не порушувала процес бродіння. Трави і спеції додаємо за смаком.
  3. Накриваємо кришками банки і залишаємо на 5 – 6 днів до тих пір, поки не припиниться процес бродіння.
  4. Після цього промиваємо огірки в чистій воді. Розсіл зливаємо з банок.
  5. У банки вливаємо чисту воду, закручуємо кришками і ставимо на зберігання в підвал або в комору.Бочкові огірки: холодний спосіб приготування без кип'ятку і оцту
  6. Розсіл можна перекипятити і варити на ньому розсольник, використовувати для маринаду інших огірків – виходять відмінні малосольні огірочки, якщо сильно не перетримаєте їх в маринаді.
    Бочкові огірки: холодний спосіб приготування без кип'ятку і оцту
  7. Огірки зберігаються досить довго, кілька років, виходять хрусткі і дуже смачні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: