Просто дуже смачне тушковане м’ясо в овочевому та власному соці
Іноді хочеться просто смачного м’яса з ароматним соком, щоб без гарніру, а тільки м’ясо, сік і м’якоть овочів. Ніяких гарнірів, нічого зайвого взагалі. Сьогодні я собі такий обід і приготував. І сім’ю заодно нагодував.
Інгредієнти:
- М’ясне філе (яловичина або баранина) 0,700 гр
- великий помідор
- маленький кабачок
- баклажан
- перець чилі
- тваринний жир
- сіль, перець і будь-які приправи на ваш смак
- свіжа зелень – за смаком
Приготування:
Подрібніть сало, розтопіть його на сковорідці на середньому вогні і приберіть шкварки, збільшіть вогонь на максимум. М’ясо очистіть від усіх плівок і поріжте невеликими шматочками приблизно 2х2 сантиметри. Коли жир добре розігріється, опустіть в нього м’ясо, присоліть і обсмажте м’ясо з усіх боків до утворення золотистої скоринки.
Перекладіть м’ясо в іншу ємність. М’ясо перекладайте шумівкою, щоб жир залишався в сковорідці. Туди ж відправляйте очищені і порізані невеликими кубиками баклажан і кабачок. Їх теж потрібно обсмажити до золотистого кольору.
Як змінили колір – прибирайте з сковорідки знову шумівкою – до м’яса. І викладайте очищені від шкірки помідори. Беріть м’ясисті. Разом з помідорами додайте перець чилі без насіння. Але якщо хочете, щоб було нестерпно гостро, насіння залиште. Помідори майже відразу дадуть багато соку.
Як тільки пішло рясне соковиділення, додавайте в сковорідку все інше, накривайте щільною кришкою і зменшуйте вогонь на мінімум.
Нехай все разом тушкується до готовності м’яса. Запахи по кухні будуть просто божевільні.
В кінці посоліть, поперчіть і приберіть сковорідку з вогню, додайте подрібнену зелень, перемішайте і нехай все разом ще трохи постоїть.
Подавати з хлібом, коржами, лавашем. Мені здається, гарнір все тільки зіпсує, але ви робіть, як вважаєте за потрібне – хоч з рисом, хоч з макаронами, хоч з гречкою або відвареною картоплею. Але основа в будь-якому випадку буде просто відмінною.