Болгарський перець з хрусткою капустою. Купу рецептів перепробувала – цей найкращий
від Denzhyttya
9 Серпня, 2021
Фарширувати перці можна найрізноманітнішими начинками, в основному всі роблять з м’ясним фаршем. Пропоную один з найсмачніших варіантів – з капустою.
Інгредієнти:
- солодкий перець, 3 кг
- капуста, 1 шт
- морква 2 шт
- часник, 1 головка
- перець гострий на смак, можна 1 шт
- петрушка пучок
- вода, 1 л
- сіль, 1 ст.л
- цукор, 150 г
- оцет 9%, 150 мл
- олія соняшникова, 100 мл
Приготування:
- Перець вибирайте щільний, без гнилі і ушкоджень. В ідеалі – це червоний, м’ясистий перчик. Моркву натираємо на грубій терці.
- Солодкий перець очищаємо від плодоніжки, насіння і бланшируємо в киплячій воді кілька хвилин.
- Петрушку і часник, гострий перець дрібно ріжемо, капусту тонко шаткуємо. Перемішуємо овочі.
- Тепер фаршируємо щільно кожен перчик овочами.
- Акуратно і щільно укладаємо перчик в банки.
- Для маринаду змішуємо воду з цукром і сіллю, соняшниковою олією, доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин, вливаємо оцет і варимо хвилину.
- Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками.
- У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо гарячу воду і стерилізуємо з моменту закипання 2 л банки 25 хвилин, 3 л банки – 30 хвилин.
- Закручуємо кришками, залишаємо охолоджуватись. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua