Сік з гарбуза, яблук, груш і моркви на зиму
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Смачний і корисний домашній сік красивого помаранчевого кольору герметично закривається в пляшки або банки зручної для вас місткості. Після відкриття такий сік можна ще до двох тижнів зберігати в холодильнику, що дозволяє закривати його в великі ємності типу трилітрових банок. Але в літрових банках або пляшках така заготовка соку найбільш зручна для стерилізації та вживання.
Інгредієнти:
- гарбуз – 1,5 кг
- яблука – 1,5 кг
- морква – 1 кг
- груші (можна літніх сортів) – 1 кг
- цукор – 600 г (або менше, за смаком, якщо солодкі яблука)
- лимонний сік свіжовіджатий – з 5 лимонів
- вода – 7 літрів (від кількості води залежить густота соку)
Приготування:
- Овочі та фрукти очистіть від шкірки (з яблук і груш видаліть серцевину, з гарбуза – внутрішні волокна з насінням), наріжте кубиками і варіть окремо до м’якості, заливши водою (гарбуз і яблука – по 1,5 літра, морква і груші – по 1 л).
- Розімніть зварені шматочки з водою, яка залишилася після варіння до однорідної консистенції. Найкраще це зробити в блендері порціями, але можна і вручну, за допомогою підручних пристосувань.
- З’єднайте всі фруктові маси у великій ємності, додайте лимонний сік, 5 літрів води і добре перемішайте.
- Пляшки або банки з кришками дуже добре вимийте і обшпарте гарячою водою. А ще краще стерилізувати скляні ємності в духовці, розігрітій до 100 градусів, приблизно 7-10 хвилин.
- Розлийте сік в пляшки або банки. На деко застеліть щільну тканинну серветку, поставте туди сік в ємностях, накривши кришками. Стерилізуйте близько 10 хвилин при 100 градусах. Звичайно, можна стерилізувати і в киплячій воді.
- Після стерилізації ємності з соком з гарбуза, яблук, груш і моркви на зиму щільно закрийте, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темну комору з кімнатною температурою.
- На замітку. Кількість води, що додається під час заготівлі соку, можна змінювати. Якщо ви додасте 5 літрів, сік буде дуже густий. Швидше за все, його доведеться розбавляти для пиття. Вливаючи 10 літрів, отримаєте напій для пиття. Але якщо бажаєте отримати сік трохи густіше, 7 літрів буде в самий раз.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua