Райський торт з сирним кремом. Простий рецепт сирного торта без випічки
від Denzhyttya
12 Серпня, 2021
Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний і неймовірно ніжний, можна сказати райський торт з сирним кремом.
Сирний торт готується без випічки, просто і швидко, треба буде тільки почекати, щоб крем стабілізувався.
Необхідні продукти на торт діаметром 18 см, заввишки 7 см, вагою 1300 грам:
Основа
- 300 грам пісочного шоколадного печива
- 100 грам вершкового масла
- 1 ст. ложка молока
Шоколадний прошарок
- 80 грам шоколаду з вмістом какао 50%
- 40 грам вершкового масла
- 40 грам молока
Крем
- 500 грам м’якого пастоподібного сиру
- 80 грам (4 ст. ложки без верху) цукрової пудри
- 20 грам (2 ст. ложки без верху) какао
- 130 грам вершкового масла
Приготування:
- Для основи нам потрібно 300 грамів пісочного шоколадного печива. Печиво треба подрібнити в крихту.
- Найшвидший варіант подрібнити його в блендері. Якщо блендера немає, то можна скласти печиво в пакет і розкачати качалкою.
- У подрібнену крихту виливаємо 100 грамів розтопленого вершкового масла і ретельно перемішуємо.
- Додаємо 1 ст. ложку молока і перемішуємо до однорідного стану.
- Якщо крихта не тримає форму, то можна додати ще 1 ст. ложку молока.
- Відкладаємо приблизно 1/4 частину крихти, нею ми пізніше покриємо торт зверху.
- На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце з ацетатною плівкою.
- Якщо ацетатної плівки немає, то її можна замінити смужками, вирізаними з паперу для запікання, або з пергаментного паперу.
- Частину, що залишилася крихту висипаємо в форму, розрівнюємо і формуємо бортики.
- Краї пресуємо ложкою, добре притискаючи бортики до форми.
- Дно трамбуємо склянкою. Це буде наша основа.
- Прибираємо основу в холодильник і приготуємо шоколадний прошарок.
- 40 грамів молока і 40 грамів вершкового масла нагріємо до гарячого стану в мікрохвильовій печі або на водяній бані, кип’ятити не треба.
- У гаряче молоко з маслом висипаємо 80 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
- Висипаємо так, щоб шоколад був повністю покритий молоком.
- Почекаємо пару хвилин, щоб шоколад розтанув і добре все перемішати віночком до однорідного стану.
- Шоколадний прошарок готовий, виливаємо його на печиво і рівномірно розподіляємо по дну.
- Прибираємо основу з шоколадом в морозильник хвилин на 15-20, а самі приготуємо крем.
- Зіб’ємо на максимальних обертах міксера, приблизно 2-3 хвилин, 130 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
- Добре збите вершкове масло повинно стати світлим і повітряним.
- До 500 грамам м’якого пастоподібного сиру, можна брати будь-який м’який сир, який ви любите додаємо 20 грамів або 2 ст. ложки без верху просіяного какао і 80 грамів або 4 ст. ложки без верху цукрової пудри.
- На максимальних обертах міксера збиваємо сирну масу до повітряного стану.
- Якщо у вас сир з крупинками, то краще збити його блендером. Або спочатку протерти через сито і потім збивати міксером.
- Додаємо половину сирної маси в збите вершкове масло і на максимальних обертах міксера збиваємо до однорідного стану.
- Додаємо решту сирної маси і так само на максимальних обертах міксера збиваємо до однорідного стану.
- Сирний крем виходить ніжним, повітряним, і при цьому відмінно тримає форму.
- Перекладаємо весь крем в форму і рівномірно розрівнюємо.
- Відкладеною крихтою обсипаємо торт зверху.
- По краю злегка придавлюємо крихту до крему лопаткою.
- Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник стабілізуватися на 2-3 години. При бажанні можна приготувати торт ввечері і прибрати в холодильник на ніч.
- Готовий торт звільняємо від форми і плівки.
- Неймовірно ніжний, легкий і дуже смачний сирний торт готовий.
- Всім рідним торт дуже сподобався. Раджу Вам його приготувати!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки