Залийте яблука яйцями і спечіть пухкі ароматні булочки

  • Це не випічка, а справжнісінька яблучна смакота!

Якщо ви не знаєте, куди ще можна використовувати яблука, крім шарлотки, то спробуйте цей рецепт, адже усі продукти — найпростіші і доступні.

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 2 яйця
  • 550 гр борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 8 гр сухих дріжджів
  • 1 + 1 ст. л. рослинної олії (в тісто і для змащення форми)
  • покриття булочок: 2 ст.л. цукру + 1 ст. л. води

Приготування:

  1. У яблук видаліть серцевину, шкірку не очищайте (якщо це покупні яблука і ви не впевнені в них, то очистить). Залийте яйцями і перебийте в блендері до однорідної консистенції.
  2. У мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль, цукор. Додайте яблучно-яєчну суміш + 1 ст.л. рослинної олії. Замішайте м’яке тісто і залиште його на годину під кришкою в теплому місці.
  3. Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, змастіть деко/форму і руки 1 ст.л. рослинної олії. Відщипуйте невеликий шматочок тіста і формуйте кульку. Накрийте рушником ще на 15 хвилин перед випіканням.
  4. Випікайте протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів (перевіряйте на «суху паличку»). Коли яблучні булочки спечуться, дістаньте і змастіть заздалегідь підготовленим просоченням з цукру і води.
  5. Булочки виходять дуже м’які, ароматні і смачні!

Смачного!

Детальніше про приготування яблучних булочок дивіться у відео нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: