Торт «Арабські казки» з смачним манним кремом.

У цьому торті чудово поєднуються шоколадні коржі і ніжний крем з лимонною цедрою. До речі, крем – незвичайний, на манці.

Інгредієнти:

  • вершкове маcлo , 150 гр
  • яйця, 3 шт
  • пудра цукрова, 160 гр
  • борошно, 110 гр
  • какаo, 40 г
  • розпушувач, 2 ч.л.

крем:

  • цукор, 170 гр
  • мoлoкo, 500 мл
  • лимoн, пoлoвина
  • маcлo вершкове, 200 гр
  • крупа манна, 90 гр

Приготування:

Коржі. 

  1. Борошно, розпушувач і какао змішати і просіяти через дрібне сито.
  2. Масло збити, підсипати поступово половину цукрової пудри. Довести до пишності.
  3. Додати по одному жовтку, ретельно збити.
    Більки збити до щільної піни, потроху підсипати решту цукрової пудри і довести масу до стіких піків.
    Невеликими порціями додавати білки в масляно-яєчну масу, акуратно перемішати.
  4. Додати борошняну суміш, акуратно перемішати.
  5. Поділити навпіл і випекти два коржа у формі 20 см при 180 ОС (25-30 хв). (Я пекла один великий корж з усього тіста у великій формі від духовки). Коли корж охолоне, підрізати опуклі верхівки і кожен розрізати навпіл, щоб утворилося 4 тонких коржі.

Крем. 

  1. Молоко добре розмішати з манкою, варити на маленькому вогні постійно помішуючи до загустіння.
  2. Всипати цукор, перемішати до повного розчинення і вимкнути вогонь.
  3. Повністю охолодити. З половини великого лимона зняти дрібною теркою цедру і видавити сік.
  4. Розм’якшене масло збити до пишності і посвітління, додати сік і цедру, ще трохи збити, тоді підмішувати невеликими частинами холодну манку.
  5. Коржі перемазати, верх залити шоколадом, прикрасити на свій смак.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: