Вдалий і простий рецепт помідорів на зиму

Вдалий і простий рецепт, з допомогою якого можна робити консервацію, яка може стояти не один рік. Замість оцту будемо використовувати лимонну кислоту, яка служить консервантом і оригінальною добавкою до маринаду. З розрахунку на одну літрову банку.

Інгредієнти:

  • помідори
  • в кожну банку по парасольці кропу, листя смородини, зубчик часнику
  • гірчиця в зернах, по 1 ст.л
  • перець горошком, по 4 шт
  • перець духмяний, по 2 шт
  • лавровий лист, по 1 шт
  • цукор по 2 ст.л
  • сіль, по 0.5 ст.л
  • лимонна кислота, по 0.5 кавовій ложці

Приготування:

  1. Помідори для цього рецепта беремо невеликі, з щільною шкіркою, щоб в процесі приготування, вони не лопалися і довгий час залишалися цілими.
  2. У кожну банку укладаємо зелень і спеції, часник, наповнюємо помідорами.
  3. Всипаємо сіль і цукор, гірчицю зернами і лимонну кислоту.
  4. Заливаємо крутим кип’ятком і закручуємо кришками. Краще кришки, які закручують ключем.
  5. Перевертаємо банки і вкутуємо до повного охолодження.З минулого року знайшла банку: заливала 1 раз, а розсіл прозорий. Кришка не зірвана, помідори смачні
  6. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Запорукою успіху цієї консервації, будуть чисто вимиті помідори, зелень і звичайно, стерилізовані банки і кришки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: