Кальмари в часничному соусі
Сьогодні я вирішила влаштувати день морепродуктів. І вибір мій упав на низькокалорійний і корисний продукт – кальмари. Дозволити собі цей делікатес може практично кожен, адже за ціною він цілком доступний. Ще одним незаперечним плюсом я вважаю швидкість приготування. наприклад, кальмари в часниковому соусі будуть на столі вже через 15 хвилин.
Найбільше часу займає сама підготовка продуктів, а саме чистка кальмарів. Але я іноді хитрю, купуючи повністю оброблені тушки. Важливий момент: ніжне м’ясо готується дуже швидко, Тому стежте за часом. Перетримаєте – і кальмар стане гумовим.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 50 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
- кальмари 600 г
- лимон 1 шт.
- часник 3 зуб.
- сіль за смаком
- оливкова олія 2 ст. л.
- зелень 1 пучок
Приготування:
- Заморожені кальмари дістаньте заздалегідь, щоб вони встигли розморозитися при кімнатній температурі.
- Залийте тушки окропом на 1 хвилину, перекладіть в холодну воду і очистіть від шкірки і . Потім промийте і наріжте їх півкільцями.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте вершкове масло і часник, нарізаний пластинками. Смажте 1 хвилину на середньому вогні.
- Всипте кальмари і готуйте ще 1,5 хвилини, регулярно помішуючи. Додайте сіль, перець, рубану зелень, полийте все лимонним соком і тушкуйте ще 1 хвилину.
Якщо ви любите страви погостріше, можете приправити тушковані кальмари червоним перцем. Подавати можна як гарячими, так і холодними. Зверніть увагу на підливу, яка залишилася в сковороді. Ми її особливо любимо. Зі свіжим хлібом йде швидше, ніж основна страва.
Смачного!