Кальмари в часничному соусі

Сьогодні я вирішила влаштувати день морепродуктів. І вибір мій упав на  низькокалорійний і корисний продукт – кальмари. Дозволити собі цей делікатес може практично кожен, адже за ціною він цілком доступний. Ще одним незаперечним плюсом я вважаю швидкість приготування. наприклад, кальмари в часниковому соусі будуть на столі вже через 15 хвилин.

Найбільше часу займає сама підготовка продуктів, а саме чистка кальмарів. Але я іноді хитрю, купуючи повністю оброблені тушки. Важливий момент: ніжне м’ясо готується дуже швидко, Тому стежте за часом. Перетримаєте – і кальмар стане гумовим.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 50 г
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • кальмари 600 г
  • лимон 1 шт.
  • часник 3 зуб.
  • сіль за смаком
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • зелень 1 пучок

Приготування:

  1. Заморожені кальмари дістаньте заздалегідь, щоб вони встигли розморозитися при кімнатній температурі.заморожені кальмари
  2. Залийте тушки окропом на 1 хвилину, перекладіть в холодну воду і очистіть від шкірки і . Потім промийте і наріжте їх півкільцями.як очистити кальмари
  3. Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте вершкове  масло і часник, нарізаний пластинками. Смажте 1 хвилину на середньому вогні.часник в олії
  4. Всипте кальмари і готуйте ще 1,5 хвилини, регулярно помішуючи. Додайте сіль, перець, рубану зелень, полийте все лимонним соком і тушкуйте ще 1 хвилину.тушковані кальмари

Якщо ви любите страви погостріше, можете приправити тушковані кальмари червоним перцем. Подавати можна як гарячими, так і холодними. Зверніть увагу на підливу, яка залишилася в сковороді. Ми її особливо любимо. Зі свіжим хлібом йде швидше, ніж основна страва.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: