Баклажани з часником на зиму
від Denzhyttya
13 Серпня, 2021
Сьогодні ми розповімо, як заготовити баклажани з часником на зиму. Дуже смачні з пікантним смаком.
Баклажани з часником на зиму
Баклажан ще в Індії величали «королем овочів». Саме звідси цей довгастий плід потрапив спочатку в Китай, потім в країни арабського світу, а пізніше і в Європу. Ми вже багато разів розповідали, які чудові закуски можна приготувати з баклажанів. Сьогодні ж зосередимося саме на консервуванні цього чудового овоча.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів
- 500 г цибулі
- голівка часнику
- 150 мл води
- 1,5 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 80 мл оцту ( 9-процентний)
- 2 ч. л. приправи для шашлику
Приготування:
- Насамперед помийте баклажани, обріжте хвостики і зніміть шкірку за допомогою овочечистки (або звичайного ножа). Очищені баклажани спочатку разріжте навпіл, а потім наріжте великими шматочками.
- Почистіть цибулю і наріжте півкільцями. Тонкими пластинками наріжте часник. Хоча можна подрібнити часник і за допомогою преса.
- Розігрійте сковорідку, налийте сюди ж рослинне масло і обсмажте шматочки баклажанів з двох сторін. Потім викладіть баклажани в окрему ємність і дайте охолонути.
- У чистій каструлі приготуйте маринад. Для цього налийте воду, додайте сіль і цукор. Перемішайте, щоб все розчинилося, і ддайте оцет. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 1 хвилину. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
- У велику миску викладіть баклажани. Зверху кожен шар посипте цибулею, часником і приправою для шашлику.
- Щільно укладені баклажани залийте охолодженим маринадом. Накрийте тарілкою і щільно притисніть чимось важким. Відправте це все в холодильник на 12 годин, щоб баклажани пустили сік. Після цього ароматні баклажани можна подавати до столу або закривати на зиму.
- Для закаток простерилизуйте баночки. На дно кожної банчни покладіть спочатку цибулю, а потім баклажани. Зверху залийте маринадом.
- Баночки прикрийте кришками і відправляйте стерилізуватися в каструлю, дно якої попередньо застеліть серветкою. Залийте теплою водою. Доведіть до кипіння і стерилізуйте 10 хвилин. Після чого герметично закрийте банки, переверніть і дайте охолонути.
Такі соковиті і ароматні баклажани будуть бажаним гостем на столі в будь-які свята. Та й в моменти, коли захочеться побалувати близьких людей чимось дійсно смачненьким, такі домашні баклажани точно знадобляться.
Смачного!
Через:
takprosto.cc
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки