Фунчоза з м’ясом
Якщо вам подобається східна кухня, фунчоза з м’ясом гідна того, щоб стати вашою фірмовою стравою. Готується вона просто і виглядає ефектно. Не дарма її прозвали скляною локшиною! Готується з бобів мунг, завдяки яким зберігає свою прозорість навіть після варіння. Користь від такої локшини вища, ніж від будь-якої іншої. Кажуть, що це улюблена їжа самураїв! І сучасних спортсменів.
Високий вміст вітаміну Е, велика кількість білка (як і у всіх бобових продуктах), мінерали і клітковина – золотий склад. Залишилося тільки навчитися правильно її готувати, однак з цим у вас точно не виникне ніяких проблем.
Інгредієнти:
- фунчоза 250 г
- яловичина 300 г
- болгарський перець 1 шт.
- морква 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- огірки 2 шт.
- часник 3 зуб.
- соєвий соус 1 ст. л.
- соняшникова олія 1 ст. л.
- оцет 1 ст. л.
- вода 4 ст. л.
- коріандр 0,25 ч. Л.
- чорний перець (мелений) 0,25 ч. Л.
Приготування:
- Для початку замочіть фунчозу в окропі на 10-15 хвилин. Не бійтеся, вона не розмокне!
- На сковороді з маслом обсмажити шматочки м’яса до рум’янцю.
- Додайте до яловичини нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і готуйте до її прозорості, помішуючи.
- Потім додайте болгарський перець і моркву, нарізані соломкою. Обсмажуйте ще 5 хвилин, після чого додайте сіль, перець, коріандр.
- Потім додайте в зажарку нарізаний брусочками огірок і часник (пропущений через прес), перемішайте і додайте фунчозу.
- До фунчозу влийте соєвий соус, розведений водою і оцтом. Ретельно перемішайте і потримайте на вогні ще пару хвилин. Подавайте страву до столу!
Коли будете вибирати локшину, не сплутайте рисову фунчозу . Вони обидві виглядають прозорими, але придивіться до складу. Фунчоза – це саме бобова локшина, А ось рисова, відповідно, робиться з рису і стає білою при варінні. Склад її бідніший, а на вигляд вона більш нагадує спагетті. Готуйте фунчозу з сезонними овочами, птицею і морепродуктами: цей рецепт універсальний. Збережіть його для майбутніх експериментів.
Смачного!