Рецепт пісочного яблучного пирога «Хмарка»

Я перепробувала дуже багато яблучних пирогів. Більшість готувала сама, іноді купувала або їла в гостях. І вже більше 10 років неззмінним лідером залишається цей смачний десерт.

Розсипчаста основа пирога просочується яблучним соком. У випічці багато начинки з яблук з цитрусовим ароматом. А завершує всю цю пишність повітряна меренга зі збитих білків і золотава скоринка з пісочного тіста. Просто дух захоплює!

Інгредієнти:

  • жовтки 3 шт.
  • пшеничне борошно 130 г
  • цукор 130 г
  • ванільний цукор 20 г
  • вершкове масло 90 г
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • яблука 1,2 кг
  • яєчні білки 3 шт.
  • лимонна цедра 1 ч. л.
  • лимонний сік 1 ч. л.
  • сіль 2 щеп.

Приготування:

  1. З’єднайте масло, жовтки, 30 г цукру, 10 г ванільного цукру і дрібку солі. Збийте міксером до кремоподібного стану.
  2. Борошно змішайте з розпушувачем і всипте в масляну масу. Замісіть м’яке тісто, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
  3. Очистіть яблука і натріть на крупній тертці. Додайте 50 г цукру і лимонну цедру. Перемішайте і поставте на сильний вогонь. Готуйте приблизно 15 хвилин, регулярно помішуючи.
  4. Відокремте від тіста третю частину. А з того тіста  , що залишилося ,  зробіть основу для пирога, розподіливши його по дну роз”ємної форми, застеленої  пергаментним папером. Випікайте основу 10 хвилин при 180 градусах.
  5. Змішайте білки з дрібкою солі і лимонним соком. Збийте до утворення білої піни, після чого частинами введіть цукр, що залишився  і ванільний цукор. Продовжуйте збивати масу до стійких піків.
  6. Викладіть на основу ( яка вже прохолонула) яблучну начинку, потім рівномірно розподіліть шар збитих білків. Посипте зверху тертим на крупну тертку тістом і відправте в духовку. Випікайте 30 хвилин при тій же температурі.

Дайте яблучному пирогу повністю охолонути. Тоді він буде краще тримати форму. Випічка виходить шалено ніжною і смачною. Соковитий яблучний прошарок дає приємну кислинку. Але ви завжди можете додати більше цукру в десерт. Впевнена, вам теж захочеться приготувати цей апетитний пиріг.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: