Форель в духовці по-італьянски
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
В Італії риба дуже часто фігурує в різних рецептах. Не дивно, адже в морській країні її люблять і охоче їдять в чималих кількостях. Сьогодні всім любителям морепродуктів пропоную приготувати форель в духовці по-італійськи найлегшим рецептом.
Запечена в духовці форель – це моя слабкість. Тому таку святкову рибну страву з відмінним смаком і ароматом готую часто. Вона завжди приємно дивує гостей. Крім того, у такого обіду або вечері в будні є властивість перетворювати звичайний день в особливий. Спробуйте, і переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
- форель 1,4 кг
- часник 2 шт.
- помідори чері 20 шт.
- оливкова олія 5 ст. л.
- фенхель 1 ст. л.
- білий перець 1 ч. Л.
- зелень 1 пуч.
- сіль 1 ч. Л.
Приготування:
- Очистіть форель від луски і нутрощів. Ретельно вимийте і висушіть.
- Подрібніть в ступці насіння фенхелю, сіль, білий перець і 5 зубчиків часнику, залийте оливковою олією. Змастіть форму 2 ст. л. суміші.
- Викладіть рибу шкірою вниз (при бажанні шкіру можна зняти). Зробіть надрізи гострим ножем по кількості порцій, потім змастіть форель часниково-масляною сумішшю. Посипте рибу рубаною зеленню. Розріжте головку часнику поперек навпіл і викладіть на форель.
- Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Змастіть рибу соком, підвищить температуру до 220 градусів і готуйте ще 10 хвилин.
Мінімум інгредієнтів і зусиль, і святкову рибну страву можна подавати до столу.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya