Скумбрія сухого засолу

Скумбрію люблять майже всі. А хто не любить, просто не вміє її готувати. Пригадую ще, що хтось із подруг скаржився на неприємний запах при запіканні цієї риби. Повірте, деякі дорогі делікатеси пахнуть в рази гірше. Якщо ж ви не готові миритися з такою дрібницею, спеціально для вас є особлива пропозиція – скумбрія сухого засолу.

Приготувати зовсім нескладно. Насамперед необхідно запастися харчовою плівкою і пластиковим пакетом, а також жирною неперемороженною рибиною вагою 500-600 г. Далі справа за малим: чистимо, солимо і чекаємо. А потім насолоджуємося чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • скумбрія 1 шт.
  • сіль 1,5 ст. л.
  • цукор 1,5 ч. л.
  • соняшникова олія 1 ст. л.
  • лавровий лист 4 шт.
  • чорний перець (мелений) 0,5 ч. Л.

Приготування:

  1. Скумбрію необхідно розморозити, відріжте голову, хвіст і плавники, очистіть тушку від нутрощів. Особливу увагу приділіть видаленню чорної плівки всередині черевця, інакше посолена риба буде гірчити.як чистити скумбрію
  2. Зробіть два надрізи уздовж хребта, дістаньте його і очистіть філе від кісток, наскільки можливо.філе скумбрії
  3. Викладіть половинки риби на харчову плівку черевцем вгору, посипте сіллю і цукром, полийте олією і викладіть на одну половину лавровий лист. скумбрія зі спеціями
  4. З’єднайте половинки філе і обмотайте плівкою в 2-3 шари. Потім помістіть рибу в пластиковий пакет і відправте в холодильник на добу. За цей час бажано рибу перевернути 1-2 рази.солона скумбрія

Нехай вас не лякає короткий час посолу риби: для скумбрії цілком достатньо доби для того, щоб добре просочитися сіллю і спеціями. За бажанням можете замінити лавровий лист лимоном і додати трохи сухого орегано.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: