Скумбрія сухого засолу
Скумбрію люблять майже всі. А хто не любить, просто не вміє її готувати. Пригадую ще, що хтось із подруг скаржився на неприємний запах при запіканні цієї риби. Повірте, деякі дорогі делікатеси пахнуть в рази гірше. Якщо ж ви не готові миритися з такою дрібницею, спеціально для вас є особлива пропозиція – скумбрія сухого засолу.
Приготувати зовсім нескладно. Насамперед необхідно запастися харчовою плівкою і пластиковим пакетом, а також жирною неперемороженною рибиною вагою 500-600 г. Далі справа за малим: чистимо, солимо і чекаємо. А потім насолоджуємося чудовим смаком.
Інгредієнти:
- скумбрія 1 шт.
- сіль 1,5 ст. л.
- цукор 1,5 ч. л.
- соняшникова олія 1 ст. л.
- лавровий лист 4 шт.
- чорний перець (мелений) 0,5 ч. Л.
Приготування:
- Скумбрію необхідно розморозити, відріжте голову, хвіст і плавники, очистіть тушку від нутрощів. Особливу увагу приділіть видаленню чорної плівки всередині черевця, інакше посолена риба буде гірчити.
- Зробіть два надрізи уздовж хребта, дістаньте його і очистіть філе від кісток, наскільки можливо.
- Викладіть половинки риби на харчову плівку черевцем вгору, посипте сіллю і цукром, полийте олією і викладіть на одну половину лавровий лист.
- З’єднайте половинки філе і обмотайте плівкою в 2-3 шари. Потім помістіть рибу в пластиковий пакет і відправте в холодильник на добу. За цей час бажано рибу перевернути 1-2 рази.
Нехай вас не лякає короткий час посолу риби: для скумбрії цілком достатньо доби для того, щоб добре просочитися сіллю і спеціями. За бажанням можете замінити лавровий лист лимоном і додати трохи сухого орегано.
Смачного!