Спрінг-роли з м’ясом і овочами

Спрінг-роли – традиційна закуска до новорічного столу в Китаї. Улюблене свято народу, китайський Новий рік, носить назву Чуньцзе, що в перекладі означає «свято весни». Завдяки цьому блюдо і отримало назву «весняні ролли». Приготуйте це незвичайне частування в домашніх умовах і здивуєте своїх рідних і близьких.М’ясний фарш з овочами обсмажують на сковороді, а потім загортають в тісто філо. Для більшої автентичності можна використовувати їстівний  рисовий папір або листя з яєчного тіста.

Інгредієнти:

  • оливкова олія 1 ст. л.
  • свинячий фарш 450 г
  • часник 1 зуб.
  • імбир за смаком
  • морква 1 шт.
  • цибуля-шалот 1 шт.
  • червона цибуля 0,5 шт.
  • капуста білокочанна 200 г
  • соєвий соус 1 ст. л.
  • червоний винний оцет 1 ст. л.
  • тісто філо 400 г

Приготування:

  1. Обсмажте свинячий фарш на розпеченій сковороді з оливковою олією з усіх боків до появи золотистої скоринки приблизно 8 хвилин. Щоб м’ясо залишилося соковитим, в процесі смаження розбивайте його лопаткою або дерев’яною ложкою.начинка з фаршу
  2. Поки м’ясо смажиться, натріть на тертці моркву та імбир, подрібніть часник ножем. Нашинкуйте  капусту і подрібніть цибулю.
  3. Додайте підготовлені овочі в фарш і продовжуйте готувати, постійно помішуючи, до тих пір, поки капуста не стане м’якою, 3-4 хвилини.спринг роли з овочами
  4. Влийте соєвий соус і червоний винний оцет, перемішайте і зніміть з вогонь. Остудіть.начинка фарш м'ясний
  5. Наріжте тісто філо на квадрати зі стороною 12-15 см. На кожен квадратик покладіть по парі столових ложок начинки і загорніть в рулет.спринг роли рецепт
  6. Налийте рослинну олію  в сковороду так, щоб вона покрила дно сковороди на 15 мм і розігрійте її на великому вогні. Обсмажуйте  спринг-роли протягом 3-4 хвилин, потім переверніть і смажте до золотистого кольору ще 3-4 хвилини.смажені спринг роли
  7. Акуратно викладіть гарячі роли на паперовий рушник і дайте зайвій олії вбратися в папір.спринг-роли

подавайте спринг-роли до столу відразу після приготування і обов’язково з улюбленим соусом азіатської кухні. До речі, те, що китайці готують цю закуску на Новий рік, зовсім не означає, що тепер потрібно чекати зими. Побалуйте себе весняними рулетиками на сніданок або просто, коли цього бажаєте. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: