Швидкий маринад для болгарського перцю і баклажанів
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
Поки я нарізаю овочі великими шматочками, бабуся готує швидкий маринад для болгарського перцю і баклажанів. Він складається всього з 3 інгредієнтів і води. Так і овочі вона відправляє маринуватися в холодильник на ніч. До столу подає вже готові м’які і пікантні страви.
Інгредієнти:
- баклажан 1 кг
- болгарський перець 1 кг
- кріп 1 пуч.
- петрушка 1 пуч.
- часник 1 шт.
- вода 350 мл
- сіль 1 ст. л.
- цукор 2 ст. л.
- оцет 8 ч. л.
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Насамперед розберемося з овочами. Перець очистіть від насіння і хвостиків, м’якоть нарізати половинками або четвертинками. Шматочки повинні бути досить великими.
- Промийте і обсушіть солодкий перець, викладіть його на деко. Змастіть шматочки маслом. Запікайте овочі в розігрітій до 180 градусів духовці до появи рум’янцю.
- Тим часом помийте баклажани. Обсушіть їх і наріжте кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Обсмажте кружечки в олії до золотистої скоринки.
- Всю зелень і часник подрібніть. Візьміть широку і глибоку миску. У неї шарами викладіть по черзі баклажани, зелень, перець і знову баклажани. Викладайте шари, поки не закінчаться продукти.
- Тепер залийте овочі заздалегідь приготовленим охолодженим маринадом. Для його приготування змішайте кип’ячену воду кімнатної температури з сіллю та цукром.
- Туди ж додайте оцет або 1 ч. л. оцтової есенції 70%. Перемішайте масу, залийте нею овочі. Коли вони повністю охолонуть, приберіть миску в холодильник.
Мариновані перець з баклажани будуть готові до вживання вже на наступний день. Я зазвичай готую закуску з вечора, щоб подати її на ранок. цей швидкий маринад для зайнятих господинь – справжній порятунок. Раджу приготувати!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya