Швидкий маринад для болгарського перцю і баклажанів

Поки я нарізаю овочі великими шматочками, бабуся готує швидкий маринад для болгарського перцю і баклажанів. Він складається всього з 3 інгредієнтів і води. Так і овочі вона відправляє маринуватися в холодильник на ніч. До столу подає вже готові м’які і пікантні страви.

швидкий маринад

Інгредієнти:

  • баклажан 1 кг
  • болгарський перець 1 кг
  • кріп 1 пуч.
  • петрушка 1 пуч.
  • часник 1 шт.
  • вода 350 мл
  • сіль 1 ст. л.
  • цукор 2 ст. л.
  • оцет 8 ч. л.
  • соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Насамперед розберемося з овочами. Перець очистіть від насіння і хвостиків, м’якоть нарізати половинками або четвертинками. Шматочки повинні бути досить великими.
  2. Промийте і обсушіть солодкий перець, викладіть його на деко. Змастіть шматочки маслом. Запікайте овочі в розігрітій до 180 градусів духовці до появи рум’янцю.маринад для баклажанів
  3. Тим часом помийте баклажани. Обсушіть їх і наріжте кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Обсмажте кружечки в олії до золотистої скоринки.
  4. Всю зелень і часник подрібніть. Візьміть широку і глибоку  миску. У неї шарами викладіть по черзі баклажани, зелень, перець і знову баклажани. Викладайте шари, поки не закінчаться продукти.мариновані баклажани
  5. Тепер залийте овочі заздалегідь приготовленим охолодженим маринадом. Для його приготування змішайте кип’ячену воду кімнатної температури з сіллю та цукром.
  6. Туди ж додайте оцет або 1 ч. л. оцтової есенції 70%. Перемішайте масу, залийте нею овочі. Коли вони повністю охолонуть, приберіть миску в холодильник.мариновані перці

Мариновані перець з баклажани  будуть готові до вживання вже на наступний день. Я зазвичай готую закуску з вечора, щоб подати її на ранок. цей швидкий маринад для зайнятих господинь – справжній порятунок.  Раджу  приготувати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: