Капустяно-кабачкові котлети: від м’ясних не відрізниш. Ситний обід або вечеря
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Овочеві котлети часто не відрізниш від м’ясних. Особливо в тому випадку, якщо ви скористаєтеся моїм рецептом. Тут все просто і швидко робиться, а виходить апетитний і ситний обід або вечеря.
Інгредієнти:
- капуста, 1 шт
- кабачки або цукіні, 1 шт
- яйце, 1 шт
- батон, 4 скибочки
- сухарі панірувальні
- сіль, перець, спеції, зелень, соняшникова олія
Приготування:
- Кабачок беріть великий, капусту – з соковитим листям.
- Капусту дрібно і тонко шаткуємо, тушкуємо на олії до готовності. Солимо і перчимо до смаку.
- Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці.Додаємо кабачок в капусту і перемішуємо.
- Цибулю ріжемо шматочками і додаємо в капусту.
- Часник беріть за смаком і подрібніть, додавайте в капусту.
- Овочі відсуваємо на сковорідці, щоб з’явилося місце, де буде збиратися сік.
- В цей сік кладемо скибочки батона – вони відмінно розтопляться.
- Розм’якшений батон можна подрібнити блендером і змішуємо з остиглою капустою.
- Додаємо яйця, перець і спеції за смаком, добре вимішуємо.
- Порада: якщо маса виходить рідкою, можна додати борошно або манну крупу.
- Формуємо котлети і обвалюємо у панірувальних сухарях.
- Щоб було легше формувати, змочуйте руки олією. Обсмажуємо на олії з двох сторін.
- Подаю цю смакоту з картопляним пюре, відварним рисом, можна ще зробити різні соуси. В якості ароматної добавки можна додавати гриби.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки