Капустяно-кабачкові котлети: від м’ясних не відрізниш. Ситний обід або вечеря

Овочеві котлети часто не відрізниш від м’ясних. Особливо в тому випадку, якщо ви скористаєтеся моїм рецептом. Тут все просто і швидко робиться, а виходить апетитний і ситний обід або вечеря.

Інгредієнти:

  • капуста, 1 шт
  • кабачки або цукіні, 1 шт
  • яйце, 1 шт
  • батон, 4 скибочки
  • сухарі панірувальні
  • сіль, перець, спеції, зелень, соняшникова олія

Приготування:

  1. Кабачок беріть великий, капусту – з соковитим листям.
  2. Капусту дрібно і тонко шаткуємо, тушкуємо на олії до готовності. Солимо і перчимо до смаку.
  3. Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці.Додаємо кабачок в капусту і перемішуємо.
  4. Цибулю ріжемо шматочками і додаємо в капусту.
  5. Часник беріть за смаком і подрібніть, додавайте в капусту.
  6. Овочі відсуваємо на сковорідці, щоб з’явилося місце, де буде збиратися сік.
  7. В цей сік кладемо скибочки батона – вони відмінно розтопляться.
  8. Розм’якшений батон можна подрібнити блендером і змішуємо з остиглою капустою.
  9. Додаємо яйця, перець і спеції за смаком, добре вимішуємо.
  10. Порада: якщо маса виходить рідкою, можна додати борошно або манну крупу.
  11. Формуємо котлети і обвалюємо у панірувальних сухарях.
  12. Щоб було легше формувати, змочуйте руки олією. Обсмажуємо на олії з двох сторін.
  13. Подаю цю смакоту з картопляним пюре, відварним рисом, можна ще зробити різні соуси. В якості ароматної добавки можна додавати гриби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: