Я готова пекти його кожний день: відривний пиріг з повидлом, м’який як пух
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Пропоную приготувати відривний дріжджовий пиріг з повидлом або джемом, м’який як пух. Пиріг ділиться на булочки і подається до чаю або до кави. Рецепт дріжджового пирога з варенням може приготувати кожен, головне бажання, а щоб дріжджові булочки вийшли ще ніжніші, промажте сметаною.
Інгредієнти:
- тепле молоко – 250 мл
- борошно – 300-350 гр
- сіль – 0.5 ч.л
- цукор – 1 ст.л
- соняшникова олія – 2 ст.л
- вершкове масло – 30 гр
- сухі дріжджі – 1 ч.л
- джем – 200 гр
- сметана – 60 гр
- цукрова пудрах – 1 ч.л
Приготування:
- Для початку нам потрібно приготувати тісто, в глибоку миску виливаємо тепле молоко, всипаємо цукор, сіль, сухі дріжджі, перемішати віночком до однорідної маси.
- В отриману масу вливаємо олію, перемішати. Частинами всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.
- Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо підійти протягом 1 години.
- Тісто, що підійшло обминаємо руками, дістаємо з миски і викладаємо на стіл присипаний борошном.
- Ділимо тісто на 2 рівні частини, з кожної частини робимо джгут і ділимо на шматочки (всього у мене вийшло 20 шматочків).
- Кожен шматочок розкачуємо в невеликий коржик, в центр викладаємо джем (або ягоди чи порізані яблука), збираємо краї і формуємо кульку. Кожну кульку умочуємо в розтопленому вершковому маслі і перекладаємо в форму з бортиками.
- Пиріг накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на 10-15 хвилин.
- Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути в формі і підготуємо помадку. У сметану всипаємо цукрову пудру, добре перемішуємо.
- Верх пирога можна змастити підготовленою помадкою або зробіть як я, я перевернула пиріг і змастила сметанною помадкою.
Ламаємо пиріг на шматочки і подаємо до чаю, приємного смаку!
Джерело:
mandarynka.com.ua