Горіховий пляцок на згущеному молоці
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Якщо ви ще ніколи не готували пляцок, Саме час спробувати! Після першого шматочка це частування потіснить у вашому списку улюблені десерти. Ніде правди діти, рецепт досить трудомісткий, але результат того безперечно вартий!
Не існує єдиного способу приготування пляцка, адже ця смакота зайняла міцні позиції в кухнях відразу кількох народів. Його готують і в Чехії, і в Польщі, і на території Західної України. Це щось середнє між невисоким пирогом і тортом. Сьогодні дізнаємося, як спекти горіховий пляцок!
Інгредієнти:
- кефір 800 мл
- яйце 4 шт.
- цукор 600 г
- Ванільний цукор 16 г
- Згущене молоко варене 200 г
- сода 1 ч. л.
- оцет 1 ст. л.
- пшеничне борошно 620 г
- какао-порошок 50 г
- арахіс 200 г
- молоко 1 л
- вершкове масло 450 г
- шоколадний пудинг 120 г
- вода 100 мл
- розчинна кава 1 ч. Л.
- чорний шоколад 100 г
- соняшникова олія 4 ст. л.
Приготування:
- Почнемо з приготування коржів для пляцка. З’єднайте кефір, 350 г цукру, ванільний цукор і яйця. Збийте інгредієнти до розчинення цукру.
- Додайте соду, погашену оцтом, варене згущене молоко, просійте борошно і какао. Перемішайте рідке тісто.
- За допомогою качалки подрібніть арахіс і додайте його в тісто, перемішайте.
- Застеліть форму для випікання пергаментом і викладіть на неї половину тіста. Випікайте півгодини при температурі 180 ° С. Те ж саме зробіть з другою половиною тіста. Готовність коржів перевіряйте зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
- Охолоджені коржі розрізати вздовж на 2 частини. Змішайте воду, 20 г цукру і розчинну каву. Просочіть сиропом коржі.
- Тепер приготуємо крем. Для цього розділіть молоко на 2 частини. В одну частину всипте шоколадний пудинг. А в другу додайте цукор, що залишився і поставте суміш на вогонь підігріватися.
- У кипляче молоко влийте шоколадне молоко, постійно помішуючи. Варіть на маленькому вогні, поки маса не почне густіти, не забуваючи помішувати. Зніміть пудинг з вогню і накрийте його харчовою плівкою .
- Розм’якшене масло збивайте міксером, додаючи охолоджений пудинг по 1 ложці.
- Кожен корж щедро змащуйте кремом, укладаючи їх один на одного. Залиште трохи крему для змазування бічних частин десерту.
- Розтопіть шоколад і змішайте його з рослинним маслом. Що вийшла глазур’ю змастіть верх пляцка. За бажанням прикрасьте смаколик подрібненим арахісом. Відправте десерт в холодильник на кілька годин.
Ви можете прикрасити пляцок не тільки арахісом, але і шоколадною стружкою. А якщо ви печете до якогось свята, покрийте його шоколадною глазур’ю, а потім тематично прикрасьте кремом. Вийде чудово!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки