Домашній твердий сир
Твердий сир в домашніх умовах приготувати дуже просто. Вам не знадобляться ні сичужний фермент, ні оцтова есенція або лимонний сік. Справа в тому, що сир, який використовують при приготуванні сиру, вже сам по собі кисломолочний продукт і нічого не потрібно додавати в молоко для закваски.
Можна використовувати навіть знежирений сир, Консистенція сиру залишиться щільною, і при нагріванні він добре розплавиться. Це властивість стане в нагоді на випадок, якщо ви захочете запекти піцу або зробити кабачкову запіканку з твердим сиром.
Інгредієнти:
- Сир 1 кг
- молоко 2 скл.
- сіль 1 ч. л.
- сода 0,5 ч. л.
- яйце 1 шт.
Приготування:
- Залийте сир гарячим молоком і поставте на повільний вогонь, проваріть протягом 10 хвилин. Потім викладіть масу в друшляк, застелений марлею, скрутіть щільно краї джгутом і гарненько відіжміть сироватку.
- Викладіть суміш в миску, додайте яйце і соду, посоліть і перемішайте. Поверніть суміш на вогонь і варіть ще 10-15 хвилин до отримання тягучої консистенції.
- Викладіть сир у форму, зверху покладіть гніт. Через пару годин продукт буде готовий до вживання.
Любителі гострого сиру можуть в процесі приготування додати до сирної маси кілька зубчиків часнику, свої улюблені спеції, зелень або шматочки сушеної паприки. Від цього домашній сир тільки поліпшить свій смак! Добре підійдуть базилік, орегано, кмин, зерна кропу і чебрець.