Як приготувати ліниві голубці з фаршем в духовці

Приготовлені в духовці ліниві голубці в ароматному і кисло-солодкому соусі, виходять соковитими, дуже смачними, з легкими вершковими нотками.

Інгредієнти:

  • свинина і яловичина, капуста по 500 г
  • цибуля, 300 г
  • морква, 200 г
  • рис відварний, 350 г
  • сіль, перець, коріандр
  • масло вершкове, 100 г
  • олія соняшникова, 20 г

Для приготування соусу необхідно:

  • помідори, 200 г
  • сметана, 200 г
  • морква і цибуля по 100 г
  • сіль, перець, цукор – по дрібці

Приготування:

  1. М’ясний фарш беріть будь-який на свій смак, з різних сортів м’яса.
  2. Дрібно шаткуємо капусту, натираємо моркву, ріжемо цибулю.
  3. Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі, додаємо моркву і капусту, тушкуємо до готовності.
  4. Порада: в процесі можна додати соняшникової олії і в самому кінці заправити спеціями.
  5. Тушкуємо 15 хвилин. Виймаємо овочі на велику тарілку і залишаємо охолоняти.
  6. Якщо ви взяли м’ясо, тоді відрізати все зайве і перетворюйте його на фарш, який заправте подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Тільки не забувайте, що овочі ви також солили.
  7. Змішуємо фарш, охолоджений відварений рис і овочі.
  8. Формуємо голубці і складаємо в форму для запікання, змащену олією.
  9. Для соусу дрібно натираємо моркву і ріжемо цибулю, тушкуємо на олії, додаємо терті помідори, тушкуємо ще хвилин 5.
  10. Додаємо сметану, перемішуємо і соус готовий.
  11. Викладаємо соус на голубці і відправляємо їх в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.Як приготувати ліниві голубці з фаршем в духовці

Такі голубці нічим не відрізняються від класичних голубців, та ж соковитість і смак. Соус для запікання можна робити будь-який за своїм смаком, просто враховуйте, що котлети вберуть в себе частину.Як приготувати ліниві голубці з фаршем в духовці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: