Яблучні оладки без яєць: до чаю смачно і швидко

Оладки з яблуком можна готувати хоч цілий рік. Я використовую цей рецепт, коли мені хочеться влаштувати чаювання в колі сім’ї .

Рецепт, яким я хочу поділитися з вами в цій статті, є перевіреним мною не один рік. Він простий, але оладки будуть смачними. За його основу береться кефір. Відсоток жирності не грає ролі. За рахунок додавання в тісто розпушувача, оладки виходять пишні і ніжні. За рецептом яйця не використовуються зовсім.

Загалом, якщо хочеться щось смачненьке і приготоване в домашніх умовах, візьміть цей рецепт собі на замітку.

Інгредієнти:

  • кефір 300 мл
  • розпушувач 1 ч. ложка
  • цукор 2 ст. л
  • дрібка солі
  • борошно 1,5 склянки
  • яблуко 1 шт

Приготування:

  1.  Змішати кефір і пачку розпушувача.
  2. Використовувати  кефір  кімнатної температури.
  3. Суміш посолити і додати цукор.
  4. Перемішувати сухі компоненти в кефірі можна віночком.
  5. У тісто потрібно додати борошно і добре перемішати.
  6. Консистенція повинна вийти, як у сметани – в міру густою. При необхідності додайте ще трохи кефіру.
  7. Шкірку необов’язково зрізати з яблук – подрібнити їх потрібно кубиками, розмір такий, щоб було зручно замішувати тісто і, звичайно ж, їсти оладки.
  8. Яблука додати в тісто і перемішати його ложкою.
  9. Смажити оладки на розігрітій сковорідці з олією.
  10. Викладати тісто зручно ложкою. Воно не буде розтікатися і оладки приймуть потрібну форму. Розмір – на ваш розсуд.
    Яблучні оладки без яєць: до чаю смачно і швидко
  11. Готувати оладки потрібно з двох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Вони повинні бути золотистого кольору з обох сторін.Яблучні оладки без яєць: до чаю смачно і швидко
  12. Тісто вбирає досить багато олії, тому при необхідності можна сміливо доливати її на сковорідку.
  13. Готові оладки можна подавати до столу. Ми любимо доповнювати їх цукровою пудрою. Яблучні оладки без яєць: до чаю смачно і швидко

Оладки з начинкою швидко готуються, всередині вони відмінно пропікаються і тісто не залишається сирим. Яблука надають соковитий і карамельний смак домашній випічці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: