Яблучні оладки без яєць: до чаю смачно і швидко
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Оладки з яблуком можна готувати хоч цілий рік. Я використовую цей рецепт, коли мені хочеться влаштувати чаювання в колі сім’ї .
Рецепт, яким я хочу поділитися з вами в цій статті, є перевіреним мною не один рік. Він простий, але оладки будуть смачними. За його основу береться кефір. Відсоток жирності не грає ролі. За рахунок додавання в тісто розпушувача, оладки виходять пишні і ніжні. За рецептом яйця не використовуються зовсім.
Загалом, якщо хочеться щось смачненьке і приготоване в домашніх умовах, візьміть цей рецепт собі на замітку.
Інгредієнти:
- кефір 300 мл
- розпушувач 1 ч. ложка
- цукор 2 ст. л
- дрібка солі
- борошно 1,5 склянки
- яблуко 1 шт
Приготування:
- Змішати кефір і пачку розпушувача.
- Використовувати кефір кімнатної температури.
- Суміш посолити і додати цукор.
- Перемішувати сухі компоненти в кефірі можна віночком.
- У тісто потрібно додати борошно і добре перемішати.
- Консистенція повинна вийти, як у сметани – в міру густою. При необхідності додайте ще трохи кефіру.
- Шкірку необов’язково зрізати з яблук – подрібнити їх потрібно кубиками, розмір такий, щоб було зручно замішувати тісто і, звичайно ж, їсти оладки.
- Яблука додати в тісто і перемішати його ложкою.
- Смажити оладки на розігрітій сковорідці з олією.
- Викладати тісто зручно ложкою. Воно не буде розтікатися і оладки приймуть потрібну форму. Розмір – на ваш розсуд.
- Готувати оладки потрібно з двох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Вони повинні бути золотистого кольору з обох сторін.
- Тісто вбирає досить багато олії, тому при необхідності можна сміливо доливати її на сковорідку.
- Готові оладки можна подавати до столу. Ми любимо доповнювати їх цукровою пудрою.
Оладки з начинкою швидко готуються, всередині вони відмінно пропікаються і тісто не залишається сирим. Яблука надають соковитий і карамельний смак домашній випічці.
Джерело:
mandarynka.com.ua