Маринад для курячої грудки зі «Спрайтом»

Газована вода – ідеальний варіант для маринування м’яса.  Сьогодні пропонуємо вам спробувати приготувати щось цікавіше: маринад для курячої грудки зі спрайтом. Та не просто маринад, а  готова страва з м’яса на рисово-овочевій подушці з пряним соусом.

що приготувати з курячої грудки

Курка, приготовлена ​​таким способом, – це відмінна ідея повноцінної трапези для всієї родини. Ситність і смак страви просто неперевершені. Крім того, рецепт має на увазі використання простих інгредієнтів, які перетворюються у смачну вечерю за рекордний час. Спробуйте і переконайтеся самі. Без зайвих слів давайте приступимо до приготування цієї приголомшливої страви!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 1 шт.
  • розмарин 2 шт.
  • чебрець 4 шт.
  • Соєвий соус 45 мл
  • «Спрайт» 250 мл
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія за смаком
  • рис 1 скл.
  • вода 2 скл.
  • Кукурудзяне борошно 100 г
  • пармезан 20 г
  • сметана 2 ст. л.
  • часник 2 зуб.
  • кріп за смаком
  • овочева суміш 150 г

Приготування:

  1. Розріжте курячу грудку навпіл, потім кожну половину поперек і навпіл. Вийде вісім частин. Перекладіть на робочу поверхню, накрийте плівкою і відбийте кухонним молотком. Зніміть плівку, переверніть куряче філе, потім знову накрийте і відбийте другу сторону.як приготувати курячу грудку
  2. В окремій ємності змішайте 2 гілочки розмарину, 4 гілочки чебрецю, 30 мл соєвого соусу, 250 мл спрайту, дрібку солі і перцю. Опустіть куряче філе в суміш і добре перемішайте. Накрийте і залиште на 15-20 хвилин.маринад для курячої грудки
  3. Налийте в каструлю рослинного масла, трохи розігрійте, потім додайте рис і підрум’яньте його. Додайте 2 склянки води і щіпку солі. Варіть до готовності.
  4. Окремо зваріть овочеву суміш в підсоленій воді. Змішайте відварений рис і овочі.як приготувати рис на гарнір
  5. Обваляйте кожен шматочок маринованого курячого філе в кукурудзяній муці.маринад для курячих грудок
  6. Обсмажте м’ясо з обох сторін на розпеченій сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору. Викладіть філе на паперовий рушник.курячі грудки на сковороді
  7. В окремій мисці з’єднайте сметану, 1 ст. л. соєвого соусу, тертий пармезан, видавлений часник і подрібнений кріп. Ретельно перемішайте.соус для курки

Подавайте куряче філе на рисово-овочевій подушці з пряним соусом. Якби не спробувала такий маринад для курячої грудки сама, то поставилася б до нього насторожено. Але тепер можу впевнено сказати, що це дуже смачно. Обов’язково приготуйте і порадуйте ваших близьких!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: