Рецепт традиційного норвезького яблучного пирога
Яблучний пиріг – це класика домашньої випічки. Скільки рецептів цього десерту вже придумано і приготовано! Ми пропонуємо вам урізноманітнити меню і спробувати простий рецепт яблучного пирога, який готують в Норвегії. Він точно здивує і не залишить вас байдужими.
Простий рецепт яблучного пирога
Яблучний пиріг готується дуже просто. Інгредієнти для цієї випічки знайдуться у кожної господині. Ніяких екзотичних продуктів, тільки яблука, горіхи та інгредієнти для тіста. пиріг виходить повітряний і м’який, З соковитою яблучною начинкою і неповторним ароматом кориці. А приємний бонус – це хрустка скоринка пирога з горіховим смаком.
Інгредієнти:
- 215 г вершкового масла
- 170 г цукру + 2 ст. л. для посипання
- 160 г пшеничного борошна
- 2 курячих яйця
- 2 ч. Л. розпушувача для тіста
- 3-4 яблука
- 0,5 ч. л. кориці
- 30 г волоських горіхів
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Покладіть 200 г масла в миску. Масло має бути не холодне, а кімнатної температури. Також додайте 170 г цукру і збийте міксером до однорідності. Суміш повинна бути пишною і світлою.
- До вершкової масі додайте 2 яйця. Знову збийте до однорідності.
- Тепер додайте в тісто розпушувач і борошно. Щоб яблучний пиріг вийшов м’який і повітряний, борошно потрібно просіяти. Всі інгредієнти добре перемішати лопаткою. Тісто має вийти гладеньким. Якщо воно вийшло важке і щільне, розбавте його молоком.
- Яблука почисти від шкірки і наріжте часточками. Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть на неї яблука. Посипте їх корицею.
- На яблука викладіть тісто і розрівняйте шар лопаткою. Зверху покладіть подрібнені горіхи. Пиріг можна також додатково посипати цукром і викласти маленькі шматочки вершкового масла, щоб випічка вийшла ще більш ніжною.
- Яблучний пиріг випікати в духовці при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
Коли пиріг готовий, дайте йому охолонути. Перед подачею до столу можете посипати цукровою пудрою. Простий рецепт яблучного пирога по-норвезьки дивіться в цьому відео.
Норвезька яблучний пиріг відмінно підійде до чаю або кави. Він смачний навіть в холодному вигляді і довго не черствіє. Смачного!