Рецепт традиційної мексиканської закуски
Якщо любиш незвичайні рецепти, то ти звернулася за адресою. Сьогодні ми розповімо тобі про популярну страву мексиканської кухні. Ти навчишся готувати класичний гуакамоле. Його можна використовувати як закуску або соус, поєднувати з тако або кукурудзяними чіпсами начос.
Класичний гуакамоле
Вважається, що гуакамоле готували в Америці ще до Колумба. Дійсно, ацтеки вживали в їжу авокадо. Як би там не було, зараз класичний гуакамоле дуже популярний в Мексиці. А в Сполучених Штатах є навіть фразеологізм «Holy Guacamole!», тобто «Священний гуакамоле!».
Класичний гуакамоле виходить ніжно-зеленого кольору через велику кількість авокадо. А пекучий перець чилі надає закусці справжню мексиканську гостроту. Готується бстрава всього 15 хвилин, з ним впорається будь-яка господиня.
Інгредієнти:
- 1 шт. авокадо
- Червона цибуля
- перець чилі
- 1 зубчик часнику
- половина великого лимона
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 гілочка кінзи
Приготування:
- Для гуакамоле дуже важливо вибрати правильне авокадо. Воно повинно бути м’яке. Авокадо очисти від шкірки, дістань кісточку. Наріж фрукт великими кубиками. Подрібнене авокадо переклади в ступку.
- Тепер дрібно наріж червону цибулю. Смак цибулі буде добре відтіняти смак головного інгредієнта соусу – авокадо. Цибулю також додай в ступку.
- Потім очисти часник і також подрібни. Додай його до решти інгредієнтів.
- Тепер дрібно наріж перець чилі і додай в ступку. Без нього класичний гуакамоле втратить свій істинний шарм і гостроту.
- До всіх інгредієнтів в ступці вилий лимонний сік. Звичайно, можна використовувати сік лайма. Саме так роблять в Мексиці. Посоли всі інгредієнти і додай соняшникову олію.
- Також в соус додай трохи кінзи. Але якщо тобі не подобається кінза, ти можеш замінити її петрушкою.
- Тепер останній етап – подрібни всі інгредієнти в ступці товкачиком. Не рекомендуємо використовувати тобі в цьому рецепті блендер, інакше гуакамоле не вийде таким смачним і ароматним.
Рецепт цієї страви від Євгена Клопотенко дивись в відео нижче.
Приготування ніжного і пікантного соусу гуакамоле займає мінімум часу. Але ти не пошкодуєш, приготувавши цю чудову закуску. Смачного!