Як приготувати хумус з нуту. Рецепт закуски з фото
Отже, «хумус» – національна єврейська страва , точніше соус, що подається з різними видами м’яса і риби. Основна складова цього соусу – горох під назвою «нут». Пряне смачне доповнення до багатьох вельми традиційних страв, яке повністю змінює їх смак. Також можна їсти цей соус і окремо, намазуючи на хліб або галетное печиво чи піту. Соус виходить в міру пряний, ніжний, з вершковим присмаком. В оригінальному рецепті немає спеціальних добавок, але Ви можете поекспериментувати і додати, наприклад, оливки. Тут все залежить від Вашої фантазії і специфіки смаку. Соус виходить густий, консистенції каші, розбавляти його водою не раджу, втрачається насиченість смаку. Найсмачніше є охолодженим, тим більше, що зберігається цей твір кулінарного мистецтва дуже довго (місяць в холодильнику, за умови, що скляна банка закрита). Євреї віддають перевагу додавати його в Шварм замість майонезу (Шварм – приблизно те саме, що шаурма. У мене цей соус дуже часто присутній на святковому столі і не тільки. Так як смак досить незвичайний, гості часто цікавляться рецептом. Так як же все таки приготувати цей соус Все до неможливості просто:
Інгредієнти:
- вершки 1 склянка
- сіль 1 ст.ложка
- зелень петрушки 1-2 шт.
- суміш перців 1 ложка чайна
- горох (Нут) 500 г
Приготування:
- Беремо 500 грам гороху «нут», заливаємо великою кількістю води і варимо на повільному вогні 2-3 години.
- Коли горох звариться і стане м’яким, подрібніть блендером у відварі , що залишився.
- У пюре, продовжуючи збивати блендером, повільно вливаємо жирні вершки і додаємо дрібно посічену зелень. повинна вийде ось така однорідна суміш.
- Додаємо сіль і суміш перців, ще раз ретельно перемішуємо і все! Соус готовий!