Як приготувати хумус з нуту. Рецепт закуски з фото

Отже, «хумус» – національна єврейська страва , точніше соус, що подається з різними видами м’яса і риби. Основна складова цього соусу – горох під назвою «нут». Пряне смачне доповнення до багатьох вельми традиційних страв, яке повністю змінює їх смак. Також можна їсти цей соус і окремо, намазуючи на хліб або галетное печиво чи піту. Соус виходить в міру пряний, ніжний, з вершковим присмаком. В оригінальному рецепті немає спеціальних добавок, але Ви можете поекспериментувати і додати, наприклад, оливки. Тут все залежить від Вашої фантазії і специфіки смаку. Соус виходить густий, консистенції каші, розбавляти його водою не раджу, втрачається насиченість смаку. Найсмачніше є охолодженим, тим більше, що зберігається цей твір кулінарного мистецтва дуже довго (місяць в холодильнику, за умови, що скляна банка закрита). Євреї віддають перевагу додавати його в Шварм замість майонезу (Шварм – приблизно те саме, що шаурма. У мене цей соус дуже часто присутній на святковому столі і не тільки. Так як смак досить незвичайний, гості часто цікавляться рецептом. Так як же все таки приготувати цей соус Все до неможливості просто:

Інгредієнти:

  • вершки 1 склянка
  • сіль 1 ст.ложка
  • зелень петрушки 1-2 шт.
  • суміш перців 1 ложка чайна
  • горох (Нут) 500 г

Приготування:

  1. Беремо 500 грам гороху «нут», заливаємо великою кількістю води і варимо на повільному вогні 2-3 години. 1
  2. Коли горох звариться і стане м’яким, подрібніть  блендером  у відварі , що залишився.2
  3. У  пюре, продовжуючи збивати блендером, повільно вливаємо жирні вершки і додаємо дрібно посічену зелень. повинна вийде ось така однорідна суміш.
  4.  Додаємо сіль і суміш перців, ще раз ретельно перемішуємо і все! Соус готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: