Поки є кабачки, хліб на дачі не купую. Гарний рецепт кабачкового хліба
від Denzhyttya
20 Серпня, 2021
Якщо ви любите експериментувати, я дуже раджу вам приготувати такий кабачковий хліб. Виходить дуже смачно, ароматно, незвично і ситно, корисно.
Інгредієнти:
- кабачки, 300 г
- борошно, 300 г
- сіль за смаком
- розпушувач, 10 г
- чебрець або орегано, базилік
- кабачковий сік, 50 мл
- олія соняшникова, 2 ст.л
Приготування:
- Кабачки натираємо на грубій терці.
- Порада: якщо кабачки у вас стиглі, шкірку можна зрізати.
- Залишаємо масу, потім віджимаємо сік.
- Змішуємо масу з борошном і розпушувачем, ароматними травами.
- Дуже добре змішуємо борошно і кабачкову масу руками.
- Вливаємо сік кабачка і олію, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
- Відразу ділимо тісто на 4 частини і кожну розкачуємо в коржик на столі, змащеному олією. Руки також змащуйте, так легше працювати з тістом.
- Обсмажуємо коржі на сковорідці, змащеній олією з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Дуже рум’яні, ароматні, м’які і вологі коржі більше схожі на хліб. Подаю часто з різними намазками домашнього приготування.
Джерело:
mandarynka.com.ua