Як приготувати фарширований перець смачніше, ніж у твоєї бабусі
від Denzhyttya
21 Серпня, 2021
Ми розповімо, як готується за класичним рецептом фарширований болгарський перець. Страва сподобається навіть тим, хто не любить перець. Рис просочується дуже ніжним і апетитним ароматом і виходить неймовірно соковитим. Так що обов’язково при можливості спробуйте порадувати себе і рідних цією смачною стравою.
Фарширований болгарський перець
Інгредієнти:
- 10 болгарських перців
- 400 г фаршу
- 2 шт. ріпчаста цибуля
- 150 г кетчупу або томатної пасти
- 200 г солодкої моркви
- 200 г відвареного рису
- 150 г сметани
- 50 г улюбленої зелені
- рослинна олія
Приготування:
- Для початку потрібно вибрати фарш. Блюдо вийде смачніше, якщо фарш буде з двох сортів м’яса – яловичини і свинини. Перекрутити м’ясо в м’ясорубці разом з однією цибулиною.
- Ретельно промий рис не менше трьох разів і відправляй його варитися. Варити крупу потрібно приблизно п’ять хвилин до напівготовності. Після цього відкинемо рис на друшляк і перейдимо до овочів.
- Другу цибулину потрібно нарізати дрібними кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте на середньому вогні в сковороді рослинну олію і просмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте до неї моркву і гарненько перемішайте. Коли морква стане м’якою, додайте зажарку в м’ясний фарш.
- Після цього потрібно дрібно нарізати зелень. Перці виходять особливо смачними з петрушкою, кропом або кінзою. Додайте до фаршу.
- Перці для фарширування гарненько вимийте і відріжте хвостики. Після цього виберіть насіння. Тепер потрібно посолити і поперчити фарш. А також можна за бажанням додати улюблені спеції. Наприклад, коріандр, хмелі-сунелі та італійські трави.
- Перці потрібно щільно начинити і акуратно укласти в каструлю з товстим дном. Потім залийте їх водою трохи більше, ніж наполовину. Відправте на плиту і доведіть до кипіння. А потім вогонь потрібно зменшити до мінімального і тушкувати перці під кришкою півгодини.
Подавати перець на стіл найсмачніше зі сметанкою і пучком свіжої зелені.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки