Лечо на зиму з перцю і помідорів без стерилізації

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного і ніжного лечо на зиму. Відмінний рецепт заготовки на зиму. Чудова закуска, яка порадує Вас і Ваших близьких взимку.

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 2 кг
  • помідор – 2 кг
  • цибуля ріпчаста – 1 кг
  • сіль (з невеликою гіркою) – 2 ч.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • олія соняшникова – 150 мл
  • перець чорний (горошин) – 1 ч.л.
  • перець духмяний (горошин) – 5 шт.
  • лист лавровий – 2 шт.
  • оцет (9%) – 3 ст.л.

Приготування:

  1. Промиваємо овочі. Помідори натираємо на тертці притримуючи за шкірку (шкірку викидаємо).
  2. Цибулю нарізаємо невеликими півкільцями, велику – чверть кільцями. Перець нарізаємо соломкою.
  3. У казан закладаємо оброблені овочі.
  4. Додаємо олію, сіль, цукор, чорний перець горошком, запашні перець горошком, лавровий лист.
  5. Відправляємо казан на вогонь. Чекаємо закипання періодично перемішуючи знизу-вгору овочі.
  6. У міру нагрівання салату, рідини ставатиме більше і вона покриє овочі.
  7. Коли салат закипів накриваю кришкою і зменшуємо вогонь до помірного. Кип’ячу 1 годину, кожні 15 хвилин перемішую.
  8. Через 1 годину додаю оцет, перемішую і даю прокипіти 2 хвилини.
  9. Закладаю салат в гарячі стерилізовані банки, утрамбовую і заливаю соком до верху банки.
  10. Накриваю гарячою стерилізованою кришкою, закатую, перевертаю кришками вниз, закутую ковдрою і залишаю до повного охолодження.
  11. Салат готовий. Він виходить дуже смачним. Зберігаю в коморі в квартирі.
  12. Даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 5 банок по 720 мл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: