Тарт зі сливами

Фруктова випічка – найсолодше нагадування про літо. Коли сильно сумую за сонячним дням, заварюю ромашковий чай і дістаю з підвалу сливовий джем. З ним виходить чудове печиво. Зі свіжих фруктів теж не лінуюся готувати. Тарт зі сливами – завжди доречний варіант.

Казково простий тарт зі сливами я готую не тільки в сезон фруктів, а й взимку. Обираю в магазині найбільші, можна навіть злегка тверді плоди. Оскільки випічка відкрита, їх варто красиво укласти. Ділюся рецептом, який радує око.

торт зі сливами

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 200 г
  • ванільний пудинг 40 г
  • цукор 50 г
  • вершкове масло 170 г
  • яйце 1 шт.
  • ванільний екстракт 1 ч. л.
  • слива 8-10 шт.
  • кориця 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. 150 г холодного вершкового масла наріжте кубиками. Засипте його ванільним пудингом, 30 г цукру і борошном. Руками розімніть суміш в крихту. Вбийте в суміш яйце, замісіть тісто.
  2. Замотайте його в харчову плівку і сховайте в холодильник на 30 хвилин. Тим часом цукор, що залишився змішайте з корицею. Великі сливи промийте, видаліть з них кісточки.сливовий торт
  3. Половинки слив наріжте смужками. Охолоджене тісто розкатайте на присипаній борошном поверхні в пласт близько 26 см в діаметрі. Діаметр форми – 25 см.
  4. Покладіть пласт в форму, на дні зробіть проколи вилкою. Випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. На готовому коржі розмістіть нарізані половинки слив.
  5. Присипте начинку цукром з корицею. Поверх слив помістіть кубики  вершкового масла. Готуйте тарт при 180 градусах 25 хвилин.

чудовий тарт зі сливами варто подавати до столу злегка остигнув. Так він буде тримати форму, але не втратить своєї соковитості. Рекомендуємо прикрасити тарілку кулькою ванільного морозива і парою листочків м’яти. Виглядає чарівно, переконайтеся самі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: