Яблучний пиріг зі сметанною заливкою

Рецептів випічки з яблуками існує безліч. Хтось вважає за краще звичайну шарлотку, інші створюють багатошарові торти з кремом. Загалом, способів «утилізувати» урожай яблук можна знайти сотні. Але ось цей яблучний пиріг зі сметанною заливкою – те, що вражає прямо в серце. Його навіть називають дворянським! Адже пиріг колись був святковою традиційною стравою. Інгредієнти для нього не кожен міг дістати. Тому в знатних родинах він був головною прикрасою чайного столу.

Крім неповторного смаку, пиріг радує надзвичайним ароматом і простотою приготування. Якщо ви ще сумніваєтеся, варто його робити чи ні, обов’язково печіть. Завдяки сметанній заливці він стає схожим на тістечко. Дуже апетитно!

яблучний пиріг зі сметаною заливкою

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 200 г
  • Вершкове масло 125 г
  • яйце 5 штук.
  • цукор 200 г
  • сіль 1 дрібка
  • Ванільний цукор 12 г
  • розпушувач 3 ч. л.
  • вершки 3 ст. л.
  • лимонний сік 50 мл
  • сметана 200 г
  • цукрова пудра 1 ст. л.
  • яблуко 600 г

Приготування:

  1. Розітріть вершкове масло, сіль, 125 г цукру і ванільний цукор в мисці.пиріг з яблуками рецепт
  2. Введіть 3 яйця по черзі. Потім по частинах додайте просіяне борошно разом з розпушувачем. Влийте вершки. Замісіть тісто, потім викладіть його в форму для запікання, змащену жиром або маслом.як приготувати заливний пиріг з яблуками
  3. Очистіть яблука від шкірки. Розріжте на 4 частини і видаліть серцевину, наріжте на часточки. Полийте їх лимонним соком. Викладіть яблука на тісто. Трохи втисніть їх у тісто  і відправте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 12 хвилин.рецепт швидкого пирога
  4. В окремій мисці змішайте сметану, яйця, що залишилися і цукор. Дістаньте пиріг з духовки. Полийте сметанною масою. Випікайте ще 50 хвилин.як приготувати заливний пиріг з яблуками

Не дивно, що цей пиріг в минулі часи готували на свята! Він виглядає дуже ошатно. Особливо якщо трохи постаратися і викласти тонкі часточки яблук внахлест зверху. Подавати яблучний пиріг зі сметанною заливкою рекомендуємо гарячим, з парою кульок ванільного морозива зверху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: