Торт «Наталка» на сметані

З усіх кондитерських добавок єдина, яку я так і не змогла зрозуміти і полюбити, – це мак. Що дивно, адже в моїй родині його додавали практично у всю солодку випічку. Звичайно, з часом моя нелюбов до маку стихла. Я навіть недавно спробувала повторити бабусин торт «Наталка». Вийшло чудово!

Хто вперше читає цей рецепт, швидше за все подумає, що він занадто складний. Але торт «Наталя» – один з найпростіших домашніх десертів.

торт наташа

Інгредієнти:

  • яйце 3 шт.
  • сметана 800 г
  • пшеничне борошно 300 г
  • цукор 400 г
  • сода 1,5 ч. Л.
  • сіль 0,3 ч. Л.
  • мак 0,5 скл.
  • волоські горіхи 0,5 скл.
  • родзинки0,5 скл.
  • ванільний цукор 1 пакетик

Приготування:

  1. Торт «Наталка» складається з 3 коржів з різними добавками. Ви можете приготувати тісто, розділити його на 3 рівних порції і додати в кожну свою добавку. А ще ви можете готувати коржі по черзі. Так я зазвичай і роблю.
  2. У глибокій мисці збийте 1 яйце з 100 г цукру. Коли останній розчиниться, додайте в миску 100 г сметани, 0,5 ч. л. соди і дрібку солі. Розмішайте віночком. Просійте в миску 100 г борошна.торт на сметані
  3. Знову акуратно перемішайте масу. Основа для тіста готова. Тепер додайте в неї 0,5 скл. кондитерського маку. Змішайте інгредієнти. Перелийте тісто в роз’ємну форму, застелену  пергаментом.
  4. Готуйте перший корж в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Тим часом зробіть другу основу для тіста з вищевказаними пропорціями. Вмішайте в неї 0,5 скл. подрібнених волоських горіхів.домашній торт з маком
  5. Це тісто також вилийте в форму з пергаментом. Готуйте корж аналогічним чином. Поки він в духовці, зробіть основу на третій корж. У тісто вмішати 0,5 скл. родзинок. Його попередньо потрібно запарити.
  6. Після того як ви дістали третій корж з духовки, дайте йому повністю охолонути. За цей час приготуйте сметанний крем. 0,5 кг жирної сметани збийте міксером з 0,5 скл. цукру. Додайте ванільний цукор.торт наташа на сметані
  7. Коли все готове, починаємо збірку торта. Для цього вам знадобиться та роз’ємна форма, в якій ви пекли коржі. Краї форми вистелити ацетатної плівкою або пластикової обкладинкою від офісної папки.
  8. По черзі викладіть у форму коржі, перемазані кремом. Надішліть торт на просочення на ніч в холодильник. Вранці приберіть форму, видаліть плівку. Краї і верх торта прикрасьте за смаком.торт наташа в домашніх умовах

Особисто я ніколи не заморочуюся з прикрасою домашньої випічки. Тим більше такий, як торт «Наталка». Як правило, через ніч я промазують верх і боки торта  сметанним кремом, що залишився. Можу посипати його подрібненими горіхами або тертим шоколадом. У розрізі торт виглядає чудово, а на смак – шалено смачний. Рекомендую!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: