Чорничний тірамісу
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Класичною версією кавового тірамісу давно нікого не здивувати. До того ж літня пора дає нам можливість насолоджуватися легкими ягідними десертами. Ось ми вирішили використати цей час з користю і приготувати чорничний тірамісу. Замість міцної кави печиво просочуємо солодким чорничним сиропом. Якщо ви не знайшли маскарпоне, то замінити його можна сумішшю з вершкового сиру або жирного сиру з додаванням вершків, масла або молока. Розкладіть тірамісу з чорницею по порційних піалах для частування друзів. А для сімейних посиденьок підійде одна велика форма.
Інгредієнти:
- печиво савоярді 16 шт.
- сир маскарпоне 200 г
- яйце 3 шт.
- цукор 210 г
- чорниця 420 г
- лимонний сік 2 ст. л.
Приготування:
- Подрібніть 400 г ягід в блендері, змішайте з 150 г цукру і лимонним соком, варіть на середньому вогні 5 хвилин після закипання. Коли пюре охолоне, відкладіть 2 ст. л. для прикраси.
- Збийте яєчні жовтки з 50 г цукру до збільшення в об’ємі. Додайте маскарпоне і ще раз добре збийте.
- Окремо збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків. З’єднайте з жовтковим кремом і акуратно перемішайте силіконовою лопаткою знизу вгору.
- На дно чаші викладіть половину печива, потім половину ягідного пюре і стільки ж крему. Повторіть шари, накрийте десерт плівкою і залиште в холодильнику на 2,5 години.
- За 15 хвилин до подачі дістаньте десерт, прикрасьте його ягодами і чорничним варенням.
Якщо ви приготували чорничний десерт для дорослих, тоді в ягідне пюре можна додати трохи лікеру. Приємний аромат і легкий алкогольний присмак зроблять тірамісу цікавіше, а ваш вечір веселіше.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки