Чорничний тірамісу

Класичною версією кавового тірамісу давно нікого не здивувати. До того ж літня пора дає нам можливість насолоджуватися легкими ягідними десертами. Ось ми вирішили використати цей час з користю і приготувати чорничний тірамісу. Замість міцної кави печиво просочуємо солодким чорничним сиропом. Якщо ви не знайшли маскарпоне, то замінити його можна сумішшю з вершкового сиру або жирного сиру з додаванням вершків, масла або молока. Розкладіть тірамісу з чорницею по порційних піалах для частування друзів. А для сімейних посиденьок підійде одна велика форма.

Інгредієнти:

  • печиво савоярді 16 шт.
  • сир маскарпоне 200 г
  • яйце 3 шт.
  • цукор 210 г
  • чорниця 420 г
  • лимонний сік 2 ст. л.

Приготування:

  1. Подрібніть 400 г ягід в блендері, змішайте з 150 г цукру і лимонним соком, варіть на середньому вогні 5 хвилин після закипання. Коли пюре охолоне, відкладіть 2 ст. л. для прикраси.чорничне пюре
  2. Збийте яєчні жовтки з 50 г цукру до збільшення в об’ємі. Додайте маскарпоне і ще раз добре збийте.сирний крем
  3. Окремо збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків. З’єднайте з жовтковим кремом і акуратно перемішайте силіконовою лопаткою знизу вгору.білки з маскарпоне
  4. На дно чаші викладіть половину печива, потім половину ягідного пюре і стільки ж крему. Повторіть шари, накрийте десерт плівкою і залиште в холодильнику на 2,5 години.печиво з ягідним пюре
  5. За 15 хвилин до подачі дістаньте десерт, прикрасьте його ягодами і  чорничним варенням.тірамісу з чорницею

Якщо ви приготували чорничний десерт для дорослих, тоді в ягідне пюре можна додати трохи лікеру. Приємний аромат і легкий алкогольний присмак зроблять тірамісу цікавіше, а ваш вечір веселіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: