Картопля по-французьки в духовці
Безумовно, ви пробували м’ясо по-французьки і, можливо, готували рибу по-французьки. Дійсно, технологія приготування одна і та ж: картопляна подушка, основний інгредієнт, цибуля, соус і шар тертого сиру. Тиждень тому я була на святі, де на столі стояла картопля по-французьки! Ніколи не подумала б, що без м’яса або риби ця страва буде такою смачною.
Звичайно, я відразу ж записала рецепт. Вже через пару днів відтворила цю просту, але дуже смачну і ситну страву. Відмінна можливість розвантажити раціон від м’ясних страв! Начинкою послужать обсмажені з цибулею гриби і часточки помідорів. Звучить смачно, правда? Давайте готувати картоплю по-французьки в духовці!
Інгредієнти:
- Картопля 600 г
- Цибуля 2 шт.
- печериці 300 г
- помідор 2 шт.
- Твердий сир 100 г
- сметана 100 г
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- кріп за смаком
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Насамперед очистіть картоплю і гриби. Одну цибулину наріжте кубиками, а другу – півкільцями.
- Цибулю, нарізану кубиком, відправте на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажте до прозорості.
- Гриби наріжте пластинками і змішайте з цибулею. Подрібніть кріп і додайте його на сковороду. Посоліть і поперчіть інгредієнти.
- Помідори розріжте навпіл, а потім наріжте півкільцями. Картоплю – тонкими пластинами, а сир натріть на дрібній тертці.
- Застеліть деко фольгою і змастіть рослинною олією. Сформуйте нижній шар страви, викладаючи по кілька пластин картоплі.
- Викладіть на картоплю цибулю півкільцями, посоліть і поперчіть. Наступний шар – гриби. Потім викладіть помідори.
- Розподіліть сметану по верхньому шару, посипте тертим сиром. Випікайте страву 35-40 хвилин при температурі 180 ° С.
Для приготування картоплі по-французьки з помідорами, Можна використовувати не тільки сметану як соус. Ви можете взяти майонез або грецький йогурт. А щоб зробити соус смачніше, додайте трохи оливкового масла, пропущений через прес часник і спеції.