Картопля по-французьки в духовці

Безумовно, ви пробували м’ясо по-французьки і, можливо,  готували рибу по-французьки. Дійсно, технологія приготування одна і та ж: картопляна подушка, основний інгредієнт, цибуля, соус і шар тертого сиру. Тиждень тому я була на святі, де на столі стояла картопля по-французьки! Ніколи не подумала б, що без м’яса або риби ця страва буде такою смачною.

Звичайно, я відразу ж записала рецепт. Вже через пару днів відтворила цю просту, але дуже смачну і ситну страву. Відмінна можливість розвантажити раціон від м’ясних страв! Начинкою послужать обсмажені з цибулею гриби і часточки помідорів. Звучить смачно, правда? Давайте готувати картоплю по-французьки в духовці!

картопля по-французьки

Інгредієнти:

  • Картопля 600 г
  • Цибуля 2 шт.
  • печериці 300 г
  • помідор 2 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • сметана 100 г
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • кріп за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Насамперед очистіть картоплю і гриби. Одну цибулину наріжте кубиками, а другу – півкільцями.картопля, гриби, цибуля
  2. Цибулю, нарізану кубиком, відправте на розігріту з рослинною  олією сковороду і обсмажте до прозорості.
  3. Гриби наріжте пластинками і змішайте з цибулею. Подрібніть кріп і додайте його на сковороду. Посоліть і поперчіть інгредієнти.гриби з цибулею на сковороді
  4. Помідори розріжте  навпіл, а потім наріжте півкільцями. Картоплю – тонкими пластинами, а сир натріть на дрібній тертці.нарізка картоплі
  5. Застеліть деко фольгою і змастіть рослинною олією. Сформуйте нижній шар страви, викладаючи по кілька пластин картоплі.картопля на деку
  6. Викладіть на картоплю цибулю півкільцями, посоліть і поперчіть. Наступний шар – гриби. Потім викладіть помідори.шар грибів
  7. Розподіліть сметану по верхньому шару, посипте тертим сиром. Випікайте страву 35-40 хвилин при температурі 180 ° С.картопля по-французьки

Для приготування картоплі по-французьки з помідорами, Можна використовувати не тільки сметану як соус. Ви можете взяти майонез або грецький йогурт. А щоб зробити соус смачніше, додайте трохи оливкового масла, пропущений через прес часник і спеції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: