Бісквіт з грушами
Бісквітна випічка – один з найкращих десертів, яку можна приготувати вдома. Ніжний і м’який корж, перемазаний солодким кремом, як за помахом чарівної палички, перетворюється в торт. Але на цей раз ми пропонуємо спробувати надзвичайно красивий і шалено смачний бісквіт з грушами в духовці. Пиріг просто тане в роті завдяки соковитому фрукту.
У рецепті ми використовуємо так звану французьку сорочку. Цей спосіб обробки поверхні форми, який допоможе уникнути прилипання тіста, застосовували ще наші бабусі. Але він досі актуальний для багатьох господинь. Давайте ж спробуємо приготувати повітряний грушевий бісквіт.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 150 г
- цукор 180 г
- яйце 3 шт.
- груша 3 шт.
- вершкове масло 1 ст. л.
- розпушувач 0,5 ч. л.
- сіль дріка
Приготування:
- Яйця і цукор збийте міксером до утворення густої піни. Стакан просіяного борошна змішайте з сіллю і розпушувачем і додайте до яєчної маси. Тісто має бути консистенції густої сметани.
- Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Вилийте тісто.
- Очистіть груші. У одній збережіть хвостик . Решту груш розріжте вздовж на 4 частини і виріжте серцевину.
- У центр форми помістіть цілу грушу, а часточки розкладіть навколо. Запікайте при 180 градусах протягом 25 хвилин.
Грушевий бісквіт може трохи просісти після того, як ви дістанете його з духовки. Нічого страшного в цьому немає. Дайте пирогу трохи охолонути, присипте цукровою пудрою або полийте улюбленим кремом і подавайте до столу.