Смажений болгарський перець з часником
Цим чудовим рецептом приготування солодкого перцю поділилася зі мною бабуся. Скільки себе пам’ятаю, ця страва завжди була присутня на наших сімейних застіллях. Так само як олів’є і закусочні бутерброди з рибкою. Смажений болгарський перець з часником – це чудовий варіант закуски для святкового і пісного столу. Крім того, готувати це частування вкрай просто, а виходить воно неймовірно смачним. Просто за вуха не відтягнеш.
Смажений болгарський перець з часником можна приготувати безпосередньо до застілля. Але як варіант, закуску також можна скласти в вакумний контейнер, щільно закрити кришкою і зберігати в холодильнику. Любителі гостренького по достоїнству оцінять смак смажених болгарських перців, приготованих за цим рецептом.
Інгредієнти:
- болгарський перець 10 шт.
- часник 5 зуб.
- оцет 4 ст. л.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- цукор 0,5 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Вимийте болгарські перці і проколіть кожен з них в декількох місцях виделкою.
- Викладіть перці на розпечену сковороду з соняшниковою олією і накрийте кришкою. Обсмажте на помірному вогні до м’якості.
- Тим часом в окремій ємності змішайте оцет, цукор і видавлений часник.
- Викладіть перці на тарілку, посоліть і поперчіть за смаком і полийте заправкою. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на 1 годину.
Для приготування цієї закуски бажано використовувати маленькі перці однакового розміру. Тоді їх буде дуже зручно їсти і вони красиво виглядатимуть на столі.