Домашній зефір з слив

Урізноманітимо колекцію домашнього зефіру новим рецептом. Сьогодні приготуємо ароматний, красивий і смачний зефір зі слив. Ніжні і повітряні ласощі, які сподобаються всій родині!

Інгредієнти:

  • Слива – 400 грам
  • Цукор – 400 грам
  • Вода – 100 мілілітрів
  • Агар-агар – 11 грам
  • Яєчний білок – 1 шт(крупного яйця)
  • Цукрова пудра – 2-3 ст. ложок

Приготування:

  1. Агар-агар замочіть у воді на 1 годину.
  2. Сливи вимийте, видаліть кісточки, засипте двома-трьома ложками цукру і залиште на 10-15 хвилин пускати сік. Після чого поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин з моменту закипання соку. Води додавати не потрібно!
  3. Кришкою під час варіння не накривайте, рідина повинна випаровуватися. Помішуйте періодично сливи. Використовуйте для варіння антипригарну каструлю.
  4. Зніміть сливи з вогню, занурювальним блендером перебийте в пюре, процідіть через сито, щоб шкірки не потрапили до майбутнього зефіру. Додайте 200 г цукру і проваріть 5 хвилин.
  5. Остудіть сливову заготовку. Я ставлю каструльку в миску з крижаною водою і часто перемішую ложкою сливовий джем.
  6. Перелийте сливову заготовку в чашу міксера. Додайте охолоджений яєчний білок. Виставте максимальні оберти на машинці і починайте збивати, через деякий час ви побачите, як маса збільшується в об”ємі (в два-три рази), світлішає і стає щільнішою.
  7. Тепер повернемося до агар-агар. Перелийте його в кухлик і поставте на вогонь, доведіть до кипіння, всипте цукор, що залишився. Перемішайте. Не переживайте, рідини не мало, цукор перетвориться в сироп і все буде в міру. З моменту закипання варіть масу 4-5 хвилин на повільному вогні. Сироп вируватиме, кипітиме, тому постійно помішуйте. Потрібно довести сироп до 110 градусів, якщо градусника немає, то орієнтуйте на “тонку ниточку”, що стікає з ложки.
  8. Сливове пюре знову починаємо збивати, тим часом агар-агар вже трохи охолов і готовий. Тонкою цівкою вливайте агар-агар в фруктову заготовку, міксер повинен працювати на максимальних обертах. Коли маса стане густою, щільною, пишною, значить можна переходить до наступного кроку.
  9. Заздалегідь підготуйте поверхні для сушки зефіру. Ідеальний варіант – харчова плівка, я застелила дерев’яні дощечки. Наповніть зефірною масою кондитерський мішок і відкидайте зефір. Все потрібно робити швидко, агар-агар стабілізується вже при 40 градусах, тому поки маса тепла потрібно встигнути її відсадити.
  10. Сушіть зефір при кімнатній температурі 8-10 годин. Готовий зефір притрусіть цукровою пудрою.
  11. 11. Обережно знімайте половинки зефіру з харчової плівки (він легко відклеюється), склеюючи їх між собою. Завдяки пудрі з зефірками легко працювати, вони не липнуть до рук.
  12. Зберігати готовий зефір потрібно в закритій тарі при кімнатній температурі. Ніжний, солодкий і дуже смачний, спробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: