У чому смак сливового варення по-грузинськи

Сьогодні ми розповімо нашим читачам, як роблять варення зі сливи грузинські господині. Виходить воно неймовірно ароматним і вишуканим. Волоський горіх надає солодощам терпку родзинку, а імбир робить варення абсолютно особливим . Так що ми навіть не сумніваємося в тому, що цей рецепт вас підкорить.

Варення зі сливи

Інгредієнти:

  • 2 кг стиглих слив
  • 1 ч. л. натертого на дрібній тертці імбиру
  • 1 л чистої води
  • 0, 5 ст. л. порошку кориці
  • 600 г цукрового піску
  • 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів

вареннясолодкість

Приготування:

  1. Вимийте сливи в чистій воді і приберіть кісточки. Розріжте  кожну сливу на дві половинки. Складіть їх в каструлю і додайте  600 г цукру. А потім залийте сливи літром води і відправте на плиту.сливи
  2. Після закипання потрібно зменшити вогонь і зняти пінку. Додай в каструлю подрібнений імбир і порошок кориці. Все добре перемішайте і варіть  протягом 40 хвилин. Час від часу потрібно обов’язково знімати пінку.
  3. Коли варення звариться, зніміть його з вогню, додайте подрібнені волоські горіхи. Після повного охолодження сливове варення потрібно розлити по банках і закатати кришками. Зберігати його потрібно в холодному місці.
    грецькі горіхисливове варення

Дуже смачно подавати варення зі слив разом з млинцями, оладками і гарячими грінками. Також його можна додавати в випічку в якості начинки. Бажаємо приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: