Рецепт густого і однорідного яблучного повидла — дуже простий і швидкий
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
- Повидло виходить смачне однорідне і густе.
Рецепт дуже простий і швидкий, повидло виходить смачним і з ним ви зможете урізноманітнити свою випічку.
Інгредієнти:
- яблука — 2,5 кг (в яблуках яких присутня кислинка — більше пектину і повидло виходить більш густе)
- цукор — 1,8 кг
- вода — 50 мл
Приготування:
- Яблука помити видалити всі пошкодження, хвостики, насіннєві коробочки. Нарізати шматочками.
- Тепер яблука потрібно протушкувати. У каструлю наливаємо 50 мл води, висипаємо яблука і накриваємо кришкою. Відправляємо на невеликий вогонь, почекайте поки яблука пустять свій сік і трішки додайте вогню. Тушкувати періодично помішуючи.
- Добре перебиваємо блендером, маса виходить не дуже однорідна, тому все потрібно перетерти через дрібне сито.
- Відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре все перемішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Уварювати до загустіння 30-40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
- Повидло розливаємо по банках і закручуємо кришками.
Зберігати можна як в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Джерело:
ukr.media
Позначки