Пиріг на кефірі: дуже швидко, дуже просто, дуже смачно!
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
Цей рецепт пирога займе гідне місце у вашому повсякденному меню. Черговим він називається тому, що для нього не потрібно складних продуктів, багато часу і сил. Готується він елементарно, рідке тісто просто змішується, начинки варіюються – експериментуйте з задоволенням! Пишний, ніжний пиріг неможливо зіпсувати, навіть якщо з випічкою у вас раніше нічого не виходило.
Інгредієнти:
- кефір – 1 ст
- яйця – 1 шт
- соняшникова олія – 1 ст л
- розпушувач – 1 ч л
- сіль і цукор – по 1 дрібка
- борошно – 165 гр
- кетчуп – 3 ст л
- шинка – 110 гр
- гриби (шампіньйони) – 3-4 шт
- сир, приправи і зелень – за смаком
Приготування:
- У злегка підігрітий кефір додаємо олію і яйце, збовтуємо.
- Просіяне борошно з розпушувачем, в яке додали сіль і цукор, додаємо до кефірної маси. Місимо густе, тягуче тісто.
- Можна додати в тісто соду або дріжджі, але тоді кефір потрібно добре підігріти. Дріжджі спочатку розводяться в кефірі, потім процес не відрізняється.
- Змащуємо деко, посипаємо борошном, кладемо тісто і рівняємо.
- Промащуємо кетчупом (можна замінити томатною пастою).
- Ріжемо начинку, її можна замінити на іншу за смаком і розкладаємо рівномірним шаром поверх кетчупу. Відправляємо в розігріту духову шафу при 200 С на 10 хвилин.
- Натираємо сир, ріжемо зелень, з’єднуємо їх разом, вимішуємо.
- Виймаємо пиріг, присипаємо зеленню і сиром, можна додати будь-які спеції, трави. Відправляємо випікатися ще на 10 хвилин.
- Подаємо в гарячому або холодному вигляді на вечерю, обід або сніданок. Це відмінний варіант перекусу на роботі або обіду на свіжому повітрі.
- Можна використовувати будь-які види начинки, в тому числі і солодкі. Наприклад, часточки яблук, з’єднані з варенням з сливи або абрикоса.
Джерело:
mandarynka.com.ua