Баклажани або гриби? Гості ніколи не здогадаються з чого ця зимова заготівля
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
Урожай баклажанів – відмінний привід приготувати смачну закуску на зиму. Вона виходить оригінальною, причому баклажани за смаком майже не відрізнити від грибів. Головне – правильні спеції і результат вас порадує.
Інгредієнти:
- баклажани – 2,5 кг
- часник – 1 головка
- кріп – 1 пучок
- кубики бульйонні з грибами – 2 шт
- сіль – 1 ч л
- оцет – 2,5 ст л
- соняшникова олія – 350-400 мл
Приготування:
- Формуємо овочі кубиками невеликого розміру. Якщо сорт гірчить, доведеться потримати в солі і промити.
- Смажимо баклажани . Подрібнюємо кріп і часник
- Баклажани відправляємо на рушники з паперу, щоб прибрати зайву олію.
- Присолюємо баклажани, додаємо кубики подрібнені, якщо вони з сіллю, то не потрібно досолювати. Замінити кубики можна грибною приправою – 2,5 ложки.
- Додаємо оцет, вимішуємо все і ставимо на півгодини маринуватися.
- Кладемо в стерилізовані банки досить щільно.
- Накриваємо кришками і відправляємо на стерилізацію, пів літрові ємності стерилізуємо хвилин 20.
- Закатуємо, ставимо догори дном, закутуємо і залишаємо охолоджуватись повністю. Зберігаємо в прохолодному приміщенні.
Джерело:
mandarynka.com.ua