Баклажани або гриби? Гості ніколи не здогадаються з чого ця зимова заготівля

Урожай баклажанів – відмінний привід приготувати смачну закуску на зиму. Вона виходить оригінальною, причому баклажани за смаком майже не відрізнити від грибів. Головне – правильні спеції і результат вас порадує.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2,5 кг
  • часник – 1 головка
  • кріп – 1 пучок
  • кубики бульйонні з грибами – 2 шт
  • сіль – 1 ч л
  • оцет – 2,5 ст л
  • соняшникова олія – 350-400 мл

Приготування:

  1. Формуємо овочі кубиками невеликого розміру. Якщо сорт гірчить, доведеться потримати в солі і промити.
  2. Смажимо баклажани . Подрібнюємо кріп і часник
  3. Баклажани відправляємо на рушники з паперу, щоб прибрати зайву олію.
  4. Присолюємо баклажани, додаємо кубики подрібнені, якщо вони з сіллю, то не потрібно досолювати. Замінити кубики можна грибною приправою – 2,5 ложки.
  5. Додаємо оцет, вимішуємо все і ставимо на півгодини маринуватися.
  6. Кладемо в стерилізовані банки досить щільно.
  7. Накриваємо кришками і відправляємо на стерилізацію, пів літрові ємності стерилізуємо хвилин 20.
  8. Закатуємо, ставимо догори дном, закутуємо і залишаємо охолоджуватись повністю. Зберігаємо в прохолодному приміщенні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: