Проста запіканка зі свіжих овочів (ділюся рецептом ситної запіканки)
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
Овочева запіканка – чудова страва, яка дозволяє поєднувати кілька продуктів і проявити свою фантазію. Ароматна і дуже смачна страва на кожен день, яка легко готується. А болгарський перець і помідори надають страві соковитість і приємний смак.
Інгредієнти:
- Перець 2 шт.
- Помідори 2 шт.
- Кріп.
- Петрушка.
- Картопля 5 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець 1/2 ч. л.
- Сир Фета 150 г.
- Соняшникова олія.
- Яйця 3 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець 1/2 ч. л.
- Молоко 200 мл.
- Соняшникова олія 30 мл.
- Борошно 100 г.
- Розпушувач 10 г.
- Сир 100 г.
Приготування:
- Болгарський перець миємо й очищаємо. Потім нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо в чашку.
- Помідори також миємо й нарізаємо дрібними шматочками.
- Ріжемо кріп. Кладемо в чашку. Також нарізаємо петрушку.
- Картоплю натираємо на великій тертці. Вичавлюємо. Позбавляємося від зайвої вологи. Кладемо також в чашку.
- Додаємо сіль і чорний перець. Ретельно перемішуємо.
- Сир Фета нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо до овочів. Перемішуємо.
- Потім беремо форму. Наливаємо соняшникову олію. Змащуємо.
- Викладаємо овочі і акуратно розподіляємо по формі.
- Яйця розбиваємо в чашку. Додаємо сіль і чорний перець. Додаємо молоко. Добре перемішуємо.
- Також додаємо олію. Перемішуємо.
- Борошно і розпушувач просіваємо через сито. Ретельно перемішуємо.
- Заливаємо цим наші овочі. Рівномірно розподіляємо.
- Сир натираємо на тертці. Посипаємо зверху овочів. Випікаємо 50 хвилин при t 180 ° С.
Посипаємо свіжою зеленню.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua