Рулет з халвою

Рулет з халвою нагадує частування з дитинства. Неймовірно ніжний, в міру солодкий, по-святковому красивий, він сподобається кожному члену сім’ї. А фісташки зверху – несподіване і дуже вдале доповнення.

Головний секрет приготування бісквітного рулету з халвою полягає в тому, щоб дати добре  просочитися і настоятися. Рецепт дуже простий і не потребує багато часу.

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт.
  • цукор 125 г
  • пшеничне борошно 125 г
  • розпушувач 10 г
  • вода 4 ст. л.
  • Халва 250 г
  • Вершкове масло 200 г
  • Згущене молоко варене 3 ст. л.
  • Чорний шоколад 200 г
  • фісташки за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Збийте 4 жовтки з цукром до однорідної маси. Додайте воду, продовжуючи збивати.
  2. Окремо збийте білки і сіль до білої піни. Поступово додавайте цукор.
  3. Змішайте білкову та жовткову маси. Просійте борошно з розпушувачем і добре перемішайте.
  4. Застеліть деко пергаментом і розподіліть по ньому тісто рівномірно. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте заготовку для рулету 12 хвилин.
  5. Готову основу переверніть на тканину і зніміть пергамент. Поверніть рулет і залиште його на 15 хвилин.
  6. В цей час збийте розм’якшене вершкове масло, додайте згущене молоко і знову збийте. Розтовчіть  халву і додайте її до масляної маси, збивайте до консистенції однорідного крему.
  7. Розгорніть рулет і змастіть його внутрішню сторону кремом, згорніть знову. Залиште в холодильнику на 2,5 години.
  8. Розтопіть шоколад і полийте рулет зверху, прикрасьте фісташками і дайте шоколаду застигнути.
    прикраса рулету

Бісквітний рулет з халвою можна прикрасити і іншими продуктами. Добре підійдуть різні сорти горіхів, шматочки білого шоколаду, ягоди або часточки фруктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: