Рулет з халвою
від Denzhyttya
9 Вересня, 2021
Рулет з халвою нагадує частування з дитинства. Неймовірно ніжний, в міру солодкий, по-святковому красивий, він сподобається кожному члену сім’ї. А фісташки зверху – несподіване і дуже вдале доповнення.
Головний секрет приготування бісквітного рулету з халвою полягає в тому, щоб дати добре просочитися і настоятися. Рецепт дуже простий і не потребує багато часу.
Інгредієнти:
- яйце 4 шт.
- цукор 125 г
- пшеничне борошно 125 г
- розпушувач 10 г
- вода 4 ст. л.
- Халва 250 г
- Вершкове масло 200 г
- Згущене молоко варене 3 ст. л.
- Чорний шоколад 200 г
- фісташки за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- Збийте 4 жовтки з цукром до однорідної маси. Додайте воду, продовжуючи збивати.
- Окремо збийте білки і сіль до білої піни. Поступово додавайте цукор.
- Змішайте білкову та жовткову маси. Просійте борошно з розпушувачем і добре перемішайте.
- Застеліть деко пергаментом і розподіліть по ньому тісто рівномірно. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте заготовку для рулету 12 хвилин.
- Готову основу переверніть на тканину і зніміть пергамент. Поверніть рулет і залиште його на 15 хвилин.
- В цей час збийте розм’якшене вершкове масло, додайте згущене молоко і знову збийте. Розтовчіть халву і додайте її до масляної маси, збивайте до консистенції однорідного крему.
- Розгорніть рулет і змастіть його внутрішню сторону кремом, згорніть знову. Залиште в холодильнику на 2,5 години.
- Розтопіть шоколад і полийте рулет зверху, прикрасьте фісташками і дайте шоколаду застигнути.
Бісквітний рулет з халвою можна прикрасити і іншими продуктами. Добре підійдуть різні сорти горіхів, шматочки білого шоколаду, ягоди або часточки фруктів.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки